Shares

Alegerile din 9 decembrie au adus o victorie zdrobitoare pentru USL în Suceava.

Numărătorile de astă-noapte arată că USl a câştigat în 9  colegii de deputat şi 3 de senator, în timp ce ARD şi PP-DD trebuie să se mulţumească cu ce a mai rămas.

Colegiile deja câştigate de PSD+PNL şi aliaţii lor par a fi cele în care au candidat Ovidiu Donţu, Neculai Bereanu şi Mihai Neagu pentru Senat, respectiv Ioan Stan, Eugen Uricec, Eugen Bejinariu, Radu Surugiu, Dumitru Pardău, Alexandru Băişanu, pentru Camera Deputaţilor.

Se mai joacă încă la Senat colegiul Flutur-Brădăţan, dar şi la Camera Deputaţilor colegiile Mîrza- Vasilie Ilie, Mihalescu-Iane, Onofrei-Galan, şi Balan-Paul Rusu.

Între timp, s-au mai clarificat o serie de lucruri, iar Gavril Mîrza, Ovidiu Iane şi  Constantin Galan s-au alăturat câştigătorilor de la USL, astfel încât această alianţă are 9 deputaţi în judeţul Suceava. Acestora li se se adaugă cei trei senatori, în timp ce ARD va avea doi deputaţi, prin Ioan Balan şi Sanda Maria Ardeleanu şi un senator, Gheorghe Flutur, în timp ce PP-DD îl va trimite în Parlament pe Cezar Cioată.