Shares

Muzica simfonică începe să capete tot mai mulţi adepţi în Suceava. Dovadă în acest sens este concertul de marţi seară din faţa Palatului Administrativ, care a adunat câteva mii de oameni.

Comparativ cu alţi ani, sucevenii care au dorit să asculte muzică de calitate au venit mai devreme pentru a ocupa locuri cât mai bune.

Nu poate decât să mă bucure această dorinţă a sucevenilor de a participa la un eveniment aparte, care, din fericire, tinde să devină unul de regularitate.

Vinovaţi pentru că au adus arii celebre în urbea noastră sunt cei de la Rotary, iar printre ei se află şi Dan Cuşnir. Faptul că acest concert se doreşte a fi transformat într-un adevărat festival al muzicii simfonice, iar primii paşi s-au făcut deja luni, când pe esplanada Casei de Cultură au concertat tineri talentaţi de la Liceul de Artă din Suceava, nu poate fi decât un pas înainte.

IMG_4791

Un public de specialitate se educă în ani şi ani de zile, dar important este că există un început şi o dorinţă de a continua.

Aşa cum Festivalul Medieval şi-a câştigat renumele şi este apreciat de suceveni, cu siguranţă la fel se va întâmpla şi cu Festivalul Simfonii de Toamnă.

Aşa cum în urmă cu un an şi ceva i-am criticat pe cei de la Rotary pentru o manifestare cam zgomotoasă la un alt eveniment care impunea mai multă sobrietate, mă simt dator acum să-i laud şi să le cer să nu se oprească aici cu evenimente de genul celui de marţi seară.

Iar dacă eu nu am suficientă putere de convingere, publicul prezent la a treia ediţie a Simfoniilor de Toamnă este cel mai bun argument.