Shares

Proverbul „La omul sărac nici boii nu trag” se potriveşte de minune cu ceea ce au pătimit ieri handbaliştii suceveni.

Pe lângă faptul că nu-i dau banii afară din casă şi se vor chinui să scape de retrogradare, sportivii şi oficialii clubului de handbal au avut surpriza neplăcută de a pierde la masa verde un meci din Liga Naţională.

Motivul este de-a dreptul caraghios, lipsa ambulanţei la sala de joc, aşa cum prevede regulamentul. Iar aici intră în scenă matusalemicul director al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Suceava, Daniel Martiniuc.

Acesta susţine că nu a trimis ambulanţa la sala de sport, deşi între unitatea pe care o conduce şi clubul CS Universitar Suceava există un contract valabil până la finele anului, pentru că nu ar fi fost anunţat cu o zi înainte de disputarea meciului. De partea cealaltă, reprezentanţii clubului de handbal spun că au trimis o hârtie pentru a solicita prezenţa ambulanţei cu o săptămână înainte, aşa cum procedează de vreo 10 ani.

Adevărul se va stabil în scurt timp, dar ceea ce mă frapează este că Daniel Martiniuc spune că a semnat contractul respectiv pentru „a le face un serviciu” celor de la clubul de handbal, iar prioritate pentru el constituie deservirea de urgenţă a populaţiei.

Reacţia directorului SAJ Suceava este una de Ev Mediu timpuriu, a unui om care s-a sudat de un scaun plătit din bani publici şi pe care nu vrea să-l părăsească, indiferent de gogomăniile pe care le comite. Iar dacă e să fac o analiză, asta e cea mai mică greşeală a sa, dacă se va dovedi, fireşte, că el este în culpă.

martiniuc

 

În primul rând, Daniel Martiniuc ar trebui să facă tot ce este omeneşte posibil pentru a determina populaţia să facă sport şi astfel să reducă pe cât posibil problemele medicale care apar din cauza sedentarismului, ori un meci de handbal nu poate fi decât un exemplu de urmat.

Dar nu, directorul SAJ Suceava crede că le face un mare hatâr celor de la clubul de handbal trimiţând ambulanţa la sala de sport, dar „uitând” să spună că pentru fiecare oră de serviciu a echipajului medical unitatea condusă de el încasează câte 119 lei.

Dacă îl întrebaţi pe Daniel Martiniuc s-ar putea să nu vă poată spune cu exactitate numărul anilor petrecuţi în fruntea SAJ Suceava. Susţin că este vremea pensionării lui Daniel Martiniuc, cel puţin din funcţia pe care o deţine de vreo 20 şi ceva de ani, pentru că orice om înţepenit într-un astfel de post se blazează şi are tendinţa să devină un mic dictator.

La SAJ Suceava este nevoie de un suflu nou, iar poate cineva îl ajută pe Daniel Martiniuc să înţeleagă faptul că timpul său a trecut.