Brigada Diverse

Zâzania dintre activiștii de mediu, bucuria mafiei lemnului

Am să încep prin a spune că merg prin păduri și pe munți, nu atât de des pe cât mi-aș dori, dar suficient ca să pot vorbi în cunoștință de cauză. Da, din pădurile noastre se taie haotic, mai mult decât ar fi necesar, iar totul se face cu acordul unora dintre pădurari, pentru că mi-e imposibil să accept contrariul. Iar apariția activiștilor de mediu care luptă pentru stoparea acestor ilegalități este salutară. La noi în județ cei mai vocali sunt Tiberiu Boșutar și Daniel Bodnar, ordinea o veți stabili dumneavoastră. Din păcate, am văzut recent că și între acești doi activiști de mediu au apărut fisuri, iar din comentariul postat de Daniel Bodnar pe adresa sa de socializare aceste divergențe par de-a dreptul niște cratere. Nu vreau să mă transform, pentru că nu ar fi corect, în avocatul unui sau altuia dintre oamenii amintiți mai sus. Vreau să remarc că acest război, dacă poate fi numit așa, le face rău nu doar amândurora, ci și fenomenului declanșat de ei: stoparea neregulilor și tăierilor ilegale, că până la urmă despre asta vorbim. Ideal ar fi să avem în județul Suceava, dar și în toată țară ”n” persoane ca Bodnar și Boșutar. Un lanț de activiști de mediu în fiecare sat, în fiecare comună a județului și în felul acesta să știm tot ce se petrece, iar pădurile să nu mai dispară ca până acum. Să intri în război cu toată lumea nu doar că nu e benefic, dar nu e nici recomandat și nici înțelept. E doar o opinie, nu și o axiomă. Dar, dacă între activiștii de mediu vor continua disensiunile ghici cine va avea de câștigat? Ați ghicit, mafia lemnului. Oare nu v-ați pus întrebarea că sunt mulți oameni care doresc dezbinarea activiștilor de mediu? Redau mai jos, integral pentru a nu fi acuzat că am scos ceva din context, postarea lui Daniel Bodnar la adresa lui Tiberiu Boșutar, cu speranța că pădurile din Bucovina mai au o șansă de a fi văzute și de copiii copiilor mei:

”Domnule Tiberiu Bosutar, ați dovedit ieri în acel live cu Diaspora Europeană că vă doare tare mult adevărul și probabil sunteți supărat că v-am stricat combinațiile cu agenții economici din Moldovița…

Este JOSNIC ce ați făcut

Oferă Explicațiile alea oamenilor din Moldovița care te cunosc. Eu eram în pădure cu Sorin, Ghiță, Guby, Abel și ceilalți băieți, iar localnicii te-au filmat la masă cu primarul care e posibil sa fie implicat în acest caz…

Nu te-am pomenit niciodată în live’urile mele pentru că ține de educație și nu e frumos să discuți de alte persoane care nu sunt de față! De ce nu ai arătat celor de la Diaspora Europeană și cioatele nemarcate? Dacă tot i-ai chemat să îți spele imaginea, puteai să arăți și dovezile astea. Te dezici de un om ca Gheorghe Oblezniuc așa public fără nici o reținere?

Eu am crezut că un ONG’ist ca tine are demnitate. Acum înțeleg de ce urăsc oamenii cuvântul ,,ACTIVIST”.

Ne mutăm în Moldovița și vom arăta țării ce buboi de corupție este acolo, iar tu, marele ,,Robin Hood”, ai timp să faci live’uri să vorbești de Bodnar și băieții care sunt alături!

Uite că băieții ăștia chiar au acțiuni clare și confirmate! Nu-s toți pe interes. Vom lupta în continuare!

Uite și tu la aceste imagini și taci! E mai înțelept. ”

P.S. Sursa fotografiei este adresa de facebook a lui Daniel Bodnar, căruia îi mulțumesc anticipat pentru că am folosit-o.

Articole asemănătoare

Back to top button