Shares

E vară afară, dar politicienii nu sunt în vacanţă şi continuă să-şi facă planuri mai ales că alegerile din 2016 aproape că bat la uşă.

Până acum nimic nu este cert în privinţa candidaturilor, deşi unii politicieni au anunţat deja că se vor înscrie în cursa electorală, alţii au primit deja voturi de blam din partea propriilor partide, dar una peste alta nimic nu s-a decis.

Spre exemplu, deputatul Ioan Balan a anunţat de vreo doi ani că va candida la funcţia de primar al municipiului Suceava. Pentru asta trebuie să-l convingă, prin sondaje sau altfel, pe Alexandru Băişanu că nu are şanse pentru a fi ales primar al Sucevei.

Dar acesta nu este singurul impediment pentru Ioan Balan. O altă problemă pentru el ar fi o eventuală candidatură a lui Ion Lungu, actualul edil al Sucevei. Chiar dacă s-a uzat timp de trei mandate, Lungu are încă un bazin electoral suficient de important încât să dea fiori oricărui contracandidat, mai ales că viitorul primar va fi ales din primul tur de scrutin.

balan lungu flutur

 

Pentru ca Ion Lungu să nu participe la alegeri, două ar fi variantele vehiculate pe piaţă. Una dintre ele este un loc eligibil pe listele de parlamentari ale PNL pentru Ion Lungu. Nu ştiu dacă această variantă este pe placul actualului primar, dar o altă soluţie pare să prindă tot mai mult contur.

Este vorba de susţinerea lui Ion Lungu pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava. Principalul candidat din partea PNL pentru această funcţie părea a fi senatorul Gheorghe Flutur, fost şef al CJ Suceava. Candidatura sa la funcţia de preşedinte al CJ Suceava a fost anunţată până acum doar de către deputatul Balan. În schimb, Gheorghe Flutur a precizat că va fi primul pe listă pentru Consiliul Judeţean, dar niciodată nu a spus, cel puţin până acum, că-şi doreşte şi funcţia de preşedinte al CJ Suceava. În aceste condiţii, jocurile sunt deschise.

Principalii adversari, cei de la PSD, par să nu-şi fi revenit din şocul pierderii alegerilor prezidenţiale, aşa încât candidaturile pentru funcţia de primar al municipiului Suceava şi pentru preşedinte al CJ Suceava sunt subiecte tabu. Este de aşteptat ca lucrurile să se nuanţeze după alegerile pe care social-democraţii le vor avea în septembrie pentru funcţiile de conducere din organizaţia judeţeană. 

Notă: Sursă foto www.jupanu.ro