Brigada Diverse

Cal troian sau oportunism sadea?

Unele voci din PNL (a se citi vechiul PNL + PDL) au susţinut cu tărie că directorii instituţiilor descentralizate din judeţ, veniţi pe această filieră, care ocupă funcţii într-o guvernare controlată de PSD ar trebui să-ţi dea demisia.

Până la urmă este o soluţie de bun-simţ, pentru că nu se poate să fii susţinător al ideilor de dreapta şi să aplici o politică de stânga. Dar cum de la vorbe la fapte e o cale atât de lungă, o mulţime de directori instalaţi în funcţii de către conducerea PNL continuă să sfideze orice logică.

Iar în judeţul Suceava exemplele sunt cu grămada. Una dintre persoanele cu carnet de membru PNL, care nu se sfieşte să se afişeze şi la şedinţele acestui partid este Camelia Chitul. Numită director al Casei Judeţene de Pensii (CJP) Suceava, normal că în urma unui concurs, ce aţi crezut?, pe vremea guvernării PDL, Camelia Chitul (foto stânga jos) continuă după trei ani de guvernare PSD să fie la cârma instituţiei. Ce o recomandă? Păi vocea şi talentul, cum ar spune cineva. O fi o eminenţă cenuşie în bilete de pensii şi tratament şi eu nu ştiu sau poate cei de la PNL se folosesc de ea pe post de cal troian pentru a penetra secretele actualei guvernări.

sedinta PNL Suceava

 

Poate pentru aceleaşi principii sunt păstraţi în funcţii şi alţi directori veniţi pe filiera PNL, cum ar fi bunăoară Adela Băişanu, nimeni alta decât soţia copreşedintelui PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, cea care deţine de aproape trei ani funcţia de director al Casei de Asigurări de Sănătate Suceava.

În afara celor doi, şi alte persoane cu carnet de membru PNL rămân, în continuare, pe funcţii, parcă sfidându-i pe social-democraţi. La Clubul Sportiv Municipal Suceava la conducere este Vasilică Băiţan, liberal cu vechi state de plată, de vreo 25 de ani, în timp ce la Oficiul Judeţean de Plăţi, Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) Suceava director este Liviu Mihai Moraru, nimeni altul decât fiul ex-primarului PNL din Vatra Dornei, Ioan Moraru.

Dacă mi-au scăpat alţi liberali cu acte-n regulă aflaţi în funcţii de conducere îmi cer scuze şi vă rog să-i adăugaţi cu nădejde. 

Articole asemănătoare

Back to top button