Brigada Diverse

5 cu 2?

Pentru cei care iubesc fotbalul, nu este nici un secret că 5 cu 2 este cunoscută mişcare de la antrenamente, una care se utiliza intens în trecutul nu prea îndepărtat.

Dar nu la asta m-am referit când am gândit titlul acestui material. Mâine sunt programate alegerile parlamentare, iar judeţul Suceava are alocate 10 locuri de deputat şi 4 locuri de senator.

Ei bine, PNL şi PSD vizează obţinerea unor scoruri care să le permită trimiterea în Parlamentul României a unui număr cât mai mare de persoane. Fiecare din cele două partide ţinteşte un scor în jurul procentului de 40%, ceea ce le-ar da dreptul să aibă câte 5 deputaţi şi 2 senatori.

zaruri

Va fi o misiune destul de grea. Pe de o parte PNL are avantajul numit Gheorghe Flutur, omul care trage pur şi simplu în spate partidul în judeţul Suceava.

De cealaltă parte, PSD mizează pe valul care se prefigurează la nivel naţional şi care dă partidul câştigător la mare distanţă de următorul clasat.

Singurele temeri, şi de o parte şi de alta, în lipsa unui sondaj la nivel de judeţ, este impactul pe care îl au cele trei partide cu şanse de a intra în Parlament: USR, ALDE şi PMP.

În cazul în care unul, două sau toate cele trei formaţiuni menţionate vor obţine în judeţul Suceava un scor de peste 5%, deja calculele se schimbă, iar PNL şi PSD vor avea mai puţini parlamentari. Dacă acest lucru se va întâmpla, „furtul” de parlamentari cred că se va face la nivelul Camerei Deputaţilor, astfel încât calcul „5 cu 2” nu mai stă în picioare.

Dar, până mâine seară nu mai este prea mult, iar atunci vom afla în linii mari ce a cules fiecare partid. Că de semănat am văzut cu toţii cum a decurs campania electorală.

Articole asemănătoare

Back to top button