Brigada Diverse

Când nimeni nu ascultă şi nu vede

În iunie, imediat după alegerile locale pierdute lamentabil de PNL, am scris un material pe care am să-l redau integral la final.

Era un soi de previziune la ceea ce urma dacă PNL continua să meargă pe mâna aceloraşi lideri. Şi a mers. Iar rezultatul din această seară nu face decât să confirme că am avut dreptate 101%. Un procent pe care-l dedic cuiva care ştie despre ce vorbesc.

Cu Alina Gorghiu şi cu Vasile Blaga, cu „susţinerea” a doi indivizi care sunt de pe altă planetă, i-am numit aici pe preşedintele Klaus Iohannis şi pe premierul Dacian Cioloş, PNL a ajuns la fund.

Pe Blaga l-a ejectat sistemul, recte Iohannis, dar asta era mult prea târziu. În schimb, Alinuţa a fost menţinută în fruntea PNL deşi nimic nu o recomandă pentru a fi acolo.

Aşa se întâmplă când nu-ţi cunoşti potenţialul şi când crezi că o să fii salvat de vreo minune. Alina şi Vasile, veţi intra în istoria neagră a PNL.

gorghiu blaga

Şi mai departe, iată articolul din urmă cu jumătate de an:

„Dragă Alina şi dragă Vasile, vă scriu de la Suceava, din Bucovina. Cu stupoare am constatat că domniile voastre aveţi, de acolo de la Bucureşti, o cu totul altă viziune a lucrurilor.

Mai bine zis a eşecului. Nu mi-am imaginat că doi oameni cu capul pe umeri pot transforma un eşec dureros într-o victorie. Iar dacă nu mă credeţi pe mine, am să vă rog să citiţi, să ascultaţi, să vizionaţi declaraţia omologului domniilor voastre, Liviu Dragnea.

Citez din memorie: „Niciodată după 1989 nu s-a întâmplat ca un partid să câştige tot în Bucureşti, de la Primăria Capitalei până la primăriile de sector”. Ei bine, acest eveniment istoric s-a întâmplat, dar nu i-a avut protagonişti pe candidaţii validaţi de domnii Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, ci taman invers, pe cei ai PSD.

Vă pot spune că aici, la mine, în Bucovina, judeţul este galben, adică a fost câştigat de Gheorghe Flutur şi echipa PNL. Iar dacă mă uit peste munţi, la Cluj, şi acolo e tot galben. Şi asta datorită lui Emil Boc şi oamenilor acestuia.

Dragă Alina şi dragă Vasile, aţi pus mai presus de interesele partidului orgoliile voastre mărunte. Nu aţi reuşit să găsiţi un candidat credibil pentru Primăria Generală. Nu v-aţi dat seama că omul pe care aţi mizat, Cătălin Predoiu, pe care îl stimez ca om şi ca inteligenţă, nu are lipici la electorat? Încă de acum 3 ani, când era posibil candidat pentru funcţia de preşedinte al României l-am descris politic în trei cuvinte: incolor, inodor, insipid. Iar alegerile de duminică, 5 iunie, au confirmat apăsat caracterizarea mea.

Dacă v-aţi propus să repetaţi istoria PNŢCD-ului de după 1990 şi să duceţi şi PNL la groapa de gunoi a politicii româneşti, vă spun că sunteţi pe drumul cel bun.

În schimb, dacă vă mai pasă de acest partid, cred că e momentul să vă strângeţi bagajele şi să plecaţi acasă. Lăsaţi alţi colegi de partid, oameni care au câştigat alegeri, să preia conducerea. Nu de alta, dar până la alegerile parlamentare mai este jumătate de an, iar cu o asemenea atitudine PNL va ajunge în opoziţie. Şi nu oricum, ci cu un rezultat dezastruos.

Dragă Alina şi dragă Vasile, închei această mică depeşă cu rugămintea de a ieşi din globul vostru de cristal. Veniţi la Suceava, mergeţi la Cluj şi predaţi cheile partidului. Cu Flutur şi cu Boc PNL mai are o şansă. Cu voi doar certitudinea unui nou eşec”.

Articole asemănătoare

Un Comentariu

  1. Cred ca e mai mult decat corecta observatia ca PL cu Alinutza nu are nicio sansa. Dar scuze, cu Flutur? Cu Boc? Adica tot cu PDL? Tot aia cu MICROSOFT?

    De ce nu Flutur? Trambitatul inaripatului, in gura mare sa se auda de la Bucuresti, despre turismul in Bucovina, se dovedeste din nou doar o sporvaiala lipsita de fond. Suceava, conform ECONOMICA.NET nu e nici macar in top 10 al judetelor dupa numarul sosirilor turistilor in unitatile de cazare „http://www.economica.net/judetele-cu-cele-mai-mari-cresteri-ale-numarului-de-turisti_129933.html#n”. Si nici in ceea ce priveste cresterea procentuala a turismului. Vezi articolul de mai sus. Se stie ca la noi e la „negru”, ca se apre ca inaripatul are o ditamai pensiunea pe al Arinis, dar ca sa-i ajungi pe aia din top 10, putin probabil. Deci, din acest punct de vedere, Flutur „CIOCU’ MIC” ca sa citez o fosta colega de a lui de partid.
    Cu oile pe dealuri, cu trambite la aterizarea unui avion pe aeroportul Suceava, cu miloaga pe la firme dupa sponsorizari pentru protocoale, probabil cu folcloriste, sefa fiind folclorista preferata a lui Flutur, nu poate progresa un judet.
    Ceea ce trebuie inteles e ca zona BUCOVINEI, care cred ca e cam de dreapta ca si orientare, nu a votat PNL tocmai ca sa nu voteze PDL, care cel putin la Suceava a acaparat total fostul PNL printr-o manevra foarrte desteapta din acest punct de vedere.
    HAI SA TRAITI BINE!

Back to top button