Războiul ÎPS Pimen – Gheorghe Flutur, un nou episod

Războiul declaraţiilor, directe sau prin intermediari, dintre ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, şi Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava continuă. După broşura împărţită acum câteva săptămâni prin bisericile judeţului şi replica celor de la Regia Naţională a Pădurilor, a venit rândul înaltului prelat să aducă noi argumente.
Opiniile exprimate de ÎPS Pimen au fost cuprinse într-un material intitulat „Fondul Bisericesc confiscat de regimul comunist, astăzi în buzunarele mafiei lemnului”, multiplicat în 5.000 de exemplare şi distribuit prin toate colţurile judeţului.
Ca şi în broşura „Fondul Bisericesc, documente de proprietate, fapte de refuzare şi de tergiversare a retrocedării Fondului-expunere pe scurt”, principala ţintă a ÎPS Pimen este Gheorghe Flutur.
Preşedintele PD-L Suceava este catalogat drept „duplicitar” şi asta pentru faptul că înainte de a ajunge în funcţii publice importante a susţinut retrocedarea celor 192.000 de hectare de pădure solicitate de Fondul Bisericesc Ortodox Religionar din Bucovina, iar după ce a ajuns ministru al Agriculturii şi-a schimbat radical discursul.
Nici Orest Onofrei, fost prefect de Suceava, actualmente senator din partea PD-L, nu este sărit din „ecuaţia” criticilor.
„Vechea Fundaţie reactivată are pentru domnul Flutur şi pentru domnul Orest Onofrei, şi nu numai, o „mare lipsă”, şi anume nu are statut de persoană juridică de drept public, cum a avut acea dinainte de 1948, ci statut de persoană juridică de drept privat. Oare să nu ştie Domniile Lor că Fundaţia actuală, potrivit prevederilor Constituţiei şi legilor actuale nu poate avea acest statut?”, se arată în materialul semnat de ÎPS Pimen. Înaltul prelat a amintit şi faptul că propunerea de reînfiinţare a Fondului Bisericesc, ca persoană juridică de drept public a fost respinsă de Camera Deputaţilor.
„Ce ar trebui să înveţe domnul Orest Onofrei din toate acestea? Unde-i lege nu-i tocmeală, şi nici motive de refuzare sau tergiversare a retrocedării proprietăţilor confiscate de regimul comunist!”, este concluzia ÎPS Pimen.