Brigada Diverse

Adevăruri crude despre politicieni

Zilele trecute am citit parţial „Trilogia Ciocoilor”, opera lui Dinu Săraru, iar autorul ar fi dorit să folosească drept motto al cărţii un pasaj dintr-un interviu acordat de Elena Udrea.

Spre ruşinea mea, nu ştiam de acest interviu, dar, Doamne, cât adevăruri a spus femeia asta, nici nu vă puteţi închipui. Acum nu-mi dau seama dacă le-a spus intenţionat sau pur şi simplu i-au scăpat pe gură, dar declaraţiile sale sunt copleşitor de dureroase.

La început, eu însămi am venit cu o naivitate caracteristică şi lipsei de experienţă, dar probabil şi a vârstei, cu naivitatea că ceea ce spunem în campanie este ţinta activităţii de după. Nu are nici o legătură, doamnă! În campanie minţi ca să te voteze electoratul, după care nu-ţi mai pasă!… Aşa se întâmplă în politică! Vin în campanie, mint – sau venim în campanie şi minţim, că şi eu fac politică şi n-are rost să mă disociez – venim în campanie şi minţim, vorbim frumos, criticăm pe adversari, arătăm cât de răi sunt ei şi cât de buni am fi noi, ajungem la putere şi facem exact ce au făcut cei dinainte. Eu am spus mereu: ştiţi ce s-a schimbat? Buzunarul în care curge robinetul!”, este esenţa unui interviu care vă rămâne valabil zeci de ani de acum înainte.

elena udrea

Cine are răbdare, poate urmări interviul integral pe https://www.youtube.com/watch?v=tNVGE3wna3k, un material care durează ceva mai mult de o oră.

Ceea ce spune Elena Udrea este valabil pentru vreo 95-97% dintre candidaţi. Există şi oameni care chiar cred în ceea ce spun şi au convingerea că vor schimba ceva.

Ştiţi ce se întâmplă cu asemenea oameni de bună credinţă? Fie ajung să plece din politică învinşi de sistem, fie se pliază pe ceea ce se doreşte, adică găunos, nesimţit şi arivist. 

Articole asemănătoare

2 Comentarii

  1. Bine punctat, d le Sandrinio!
    Este evident de multi ani ca aici in Romania nu se poate modifica nimic prin vot. Acest asa zis ” instrument democratic” prin care noi, pulimea, avem impresia ca decidem ceva, serveste doar pentru a legitima din nou sau a schimba la anumite intervale de timp niste ticalosi cu altii.
    Pentru un popor nepregatit social si economic ,democratia este doar o capcana teribila.

  2. Ceea ce spune este real.Tot poporul stie acest lucru si l-a simtit ani de-a randul pe pielea lui.Ar trebui sa nu vina la vot iar in campanie electorala sa-i alunge cat mai departe cu minciunile lor.

Back to top button