Shares

Candidatul secret pe care liberalii vor să-l arunce în lupta pentru Primăria Suceava este un independent.

Mai exact, este vorba de Adrian Graur, actualul rector al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava. Surse din cadrul PNL Suceava susţin că după mai multe insistenţe, Graur şi-ar fi dat acceptul să candideze la alegerile locale de anul viitor.

Dar cel care l-ar fi convins să ia taurul de coarne nu ar fi fost liderul local liberal Alexandru Băişanu, ci un alt membru al partidului. Mai exact, ar fi vorba de Cristian Adomniţei, fostul ministru al Educaţiei, şi care a avut o relaţie foarte bună cu actualul rector. Chiar dacă Adrian Graur nu este înregimentat politic, candidatura sa ar putea fi una independentă dar susţinută de Uniunea Social Liberală.

Numele lui Graur a fost vehiculat şi în trecut pentru o posibilă candidatură, inclusiv de social-democraţi, iar faptul că la începutul anului viitor va părăsi funcţia de rector al Universităţii poate cântări greu în decizia de a intra în bătălia electorală pentru Primărie.

Oricum, numele celui care va candida va fi făcut public până la 1 noiembrie. Asta dacă e să iau de bună declaraţia lui Crin Antonescu de acum câteva zile.