Brigada Diverse

Am avut dreptate. Bioenergy are probleme serioase

În urmă cu două săptămâni am spus că Bioenergy, firma care furnizează căldură şi agent termic pentru 20.000 de imobile racordate la sistemul centralizat de încălzire al municipiului Suceava, are ceva probleme.

Ei bine, problema este că firma este executată silit. Pentru început are de achitat 1.750.000 de lei, dar datoria totală este de 4.200.000 de le, adică aproape 1 milion de euro.

Suma respectivă trebuie să ajungă în conturile General Construct, firma care a construit centrala termică a celor de la Bioenergy, şi care acum se chinuie să-şi recupereze banii cu care practic i-a creditat pe cei care au intrat pe piaţă în locul celor de la Termica.

Iar conducerea General Construct nu se poate spune că nu a dat dovadă de înţelegere şi i-a tot păsuit pe rău-platnici, încheind contracte de eşalonare a datoriilor, acte care nu au fost respectate. Tocmai de aceea, s-a ajuns la executare silită, iar pasul următor va fi poprire pe conturile Bioenergy, ceea ce înseamnă că toţi banii care vor intra vor fi direcţionaţi către General Construct.

DCIM103GOPRO

Inclusiv acei bani care vor veni din subvenţiile acordate în avans cu generozitate de Primăria Suceava. Iniţial, primarul Ion Lungu a dorit să acorde subvenţii anticipate în sumă totală de 5 milioane de lei, dar după discuţii aprinse în Consiliul Local s-a convenit că se vor achita 4 milioane de lei. Din această sumă, ca urmare a încasărilor scăzute din această perioadă, Primăria Suceava a plătit numai 1 milion de lei, restul de 3 milioane de lei urmând a fi virat către Bioenergy pe parcurs.

Aştept cu interes să văd ce se va întâmpla, dar prevăd o implicare efervescentă a primarului Ion Lungu. Susţin asta prin prisma faptului că o puţin probabilă întrerupere a furnizării căldurii către cele 20.000 de imobile racordate la sistemul centralizat ar şubrezi serios imaginea construită cu migală, în ani de zile, de către edilul Sucevei.

Dacă Ion Lungu s-ar implica în bunul mers al tuturor firmelor private din municipiul pe care îl conduce de mai bine de 11 ani Suceava ar ajunge mai ceva ca oraşul Cluj.

Articole asemănătoare

Back to top button