Brigada Diverse

Apropierea primarului din Vatra Dornei de PSD devine tot mai evidentă

Ilie Boncheş, primarul din Vatra Dornei, este pe punctul de a coabita cu PSD, deşi ultimele alegeri le-a câştigat mergând pe mâna PNL.

Iar semnele acestei apropieri sunt tot mai evidente de la o zi la alta. În primul rând, cel mai important susţinător al său, omul de afaceri Stelian Chiforescu, a declarat într-o intervenţie radio că Vatra Dornei nu a primit suficienţi bani şi nu s-a dezvoltat într-un ritm dorit din cauza preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

Şeful administraţiei judeţene a fost pus la zid şi acuzat că pentru el judeţul se termină la Mestecăniş şi că promisiunile din campanie nu s-au şi materializat.

De altfel, Chiforescu este şi consilierul pe fonduri europene al primarului Ilie Boncheş, iar afirmaţia amintită mai sus nu putea veni din senin, ci este un semnal foarte clar transmis către Suceava.

În paralel, Primăria Vatra Dornei a primit 10,8 milioane de lei de la Guvernul României din sumele defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor. În plus, există promisiuni că Vatra Dornei va accesa mai multe proiecte prin PNDL.

Aici se mai adaugă suma de 3,5 milioane de lei, primiţi de la Guvern în decembrie 2017 pentru sprijinirea activităţii de termoficare, ceea ce înseamnă în total 3 milioane de euro.

ilie bonches

Iar pentru ca totul să fie ca la carte, în Consiliul Local Vatra Dornei există o armonie aproape perfectă între aleşii PNL şi PSD, de parcă oraşul ar fi foarte bun.

Primăria Vatra Dornei este proprietara unei păşuni pe care este ridicat un saivan destinat adăpostirii animalelor. Păşunea este dată în concesiune unui consilier local PMP, Mihai Voloşeniuc, fost coleg la Dorna Lactate cu Ilie Boncheş. Mai trebuie spus că ani în şir păşunea a fost în concesiunea societăţii PF Ilie Boncheş, pe o perioadă de 10 ani, din 2006 până în 2017, interval în care s-au obţinut subvenţii europene, iar anul trecut s-a realizat o nouă concesiune, de această dată pe Mihai Voloşeniuc.

În ultima şedinţă de Consiliu Local, Ilie Mateiciuc, consilier local PSD, a propus ca acel saivan să fie reabilitat, saivan care este folosit şi administrat de colegul său Voloşeniuc. În cele din urmă, acest amendament a fost retras, dar nu este exclus să fie repus în discuţie.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla mai departe, dar toate semnele arată că PSD are o influenţă tot mai mare în Vatra Dornei.

P.S. sursa foto este www.vatradorneilive.ro

Articole asemănătoare

Un Comentariu

Back to top button