Shares

Senatorul Ovidiu Donţu are vagă impresie că PSD este propria lui moşie pe care o poate conduce după bunul plac.

Ei bine, la ultima şedinţă a Biroului Politic Judeţean Suceava a aflat că lucrurile nu stau chiar aşa. În momentul în care consilierul judeţean Dan Cuşnir a propus să se voteze pentru dispariţia funcţiei de preşedinte executiv al organizaţiei judeţene a PSD, funcţie ocupată în prezent de Ovidiu Donţu, acesta din urmă a sfidat întreaga asistenţă, inclusiv colegi parlamentari.

Totul a plecat de la faptul că s-a propus vot secret, aşa cum prevede statutul, iar Donţu a cerut vot deschis, aruncând şi câteva cuvinte arogante: „Ia să vedem cine votează împotriva mea”.

ovidiu dontu

Ei bine, din cei 20 de membrii ai BPJ, 15 au votat împotriva sa, 4 au fost alături de el, iar o persoană s-a abţinut. Cu alte cuvinte, 75% dintre social-democraţi s-au săturat de modul în care Ovidiu Donţu înţelege să-şi facă treaba pentru partid.

Nici deputatul Ioan Stan nu l-a iertat pe Donţu şi l-a întrebat tăios dacă are candidat pentru funcţia de primar al municipiului Suceava, o întrebare care s-a dovedit mai mult retorică pentru că, deocamdată, nu este nimic clar.

Şi preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, nu a dorit să se poziţioneze alături de Ovidiu Donţu, preferând neutralitatea.

Peste două zile, la Conferinţa Judeţeană a PSD care se va derula la Poiana Stampei se va certifica cel mai probabil decizia din Biroul Politic Judeţean, iar dacă şi aici va pierde, Ovidiu Donţu ar trebui să-şi regândească modul de abordare şi de comportament cu colegii de partid. În caz contrar, îi va fi foarte greu să reziste mai departe pe metereze.