Brigada Diverse

Po(a)nta cu nea Titi

Oficialităţile de pe la noi se laudă că au rezolvat, după vreo jumătate de an de chin şi neputinţă, situaţia de la Rădăuţi.

Mai exact, că au refăcut Consiliul Local Rădăuţi din supleanţi, ceea ce va duce la reluarea normală a activităţii în Republica Rădăuţi.

Din punctul meu de vedere sunt mai multe probleme grave, de încălcare flagrantă a legilor din România, şi am se le explic.

În primul rând, nu mi se pare normal ca o hotărâre judecătorească să fie anulată practic printr-o Hotărâre sau Ordonanţă de Guvern. Asta înseamnă că statul se pişă, pe româneşte spus, în separaţia puterilor, iar mâine-poimâine o să vedem vreo decizie a Guvernului prin care nişte acte anulate în instanţă sunt declarate bune, cum ar fi niscai retrocedări.

Premierul Victor Ponta şi reprezentantul său în teritoriu, Constantin Harasim, nea Titi, cum îi spun apropiaţii, au comis o mare ilegalitate şi în opinia mea sunt buni de anchetat.

Constantin Harasim

Pe de altă parte, nu ştiu cum au reuşit nea Titi să refacă un Consiliu Local în condiţiile în care unele partide nu mai există. Astfel, PDL a încetat să mai fie un partid, în prezent fiind doar PNL. Despre PP-DD doar de bine, că parcă aşa se vorbeşte de morţi, iar USL nu mai văd cum poate fi reactivată.

Păi dacă vechiul PNL şi PDL s-au unit, cum naiba să mai existe USL.

Cu alte cuvinte, toate datele din 2012 s-au schimbat radical, dar singurii care nu văd asta sunt primul ministru Victor Ponta şi prefectul nea Titi.

Din punctul meu de vedere, ăştia doi sunt duşi rău cu pluta, iar singura soluţie legală pe care o aveau la îndemână, alegerile anticipate, au trecut-o la şi altele până şi-au dat seama că la Rădăuţi bomba este pe punctul de a exploda.

Din incompetenţa lor a rezultat această struţo-cămilă, care le poate aduce doar belele. Şi când te gândeşti că nea Titi suflă şi-n iaurt înainte de a scoate o vorbă pe gură îţi vine să râzi. Un râs amar, pentru că oamenii de la Rădăuţi nu au nici o vină.

Articole asemănătoare

Back to top button