Shares

Şeful Poliţiei Suceava este acuzat public că are o atitudine „repulsivă” la adresa unor dintre subordonaţi.

Nu mă miră deloc ceea ce se petrece, iar lipsa de reacţie a comisarului şef Ioan Nicuşor Todiruţ vizavi de comunicatul Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP) confirmă, o dată în plus dacă era cazul, că şefului Poliţiei Suceava nu-i pasă nici cât negru sub unghie de oamenii săi.

„Domnul inspector-şef a manifestat o atitudine repulsivă la adresa agenţilor de poliţie, catalogându-i ca fiind poliţiştii care lucrează cel mai puţin în IPJ Suceava. Dorim să îi comunicăm domnului inspector-şef că rezultatele pozitive pe care le prezintă cu multă mândrie la bilanţul de sfârşit de an, în faţa autorităţilor publice, aparţin poliţiştilor din operativ, în nici un caz şefilor care stau în birouri şi îşi asumă meritele altora”, este comunicatul celor de la SNAP.

Probabil că Todiruţ nu a uitat de protestul de anul trecut de la Bucureşti, când o mulţime de poliţişti, cei mai mulţi dintre ei agenţi, a mărşăluit până în faţa Palatului Cotroceni. Au strigat „Ieşi afară, javră ordinară!”, slogan devenit un adevărat lait – motiv în ultima vreme, preluat de altfel şi de presa internaţională, iar la final şi-au aruncat caschetele.

Cred că de asta îi este frică şefului IPJ Suceava. Că filiala locală a SNAP va deveni suficient de puternică pentru a-l contesta chiar pe el, neclintitul şi inegalabilul Ioan Nicuşor Todiruţ.

Apropo, dacă aceşti agenţi au avut o activitate slabă de ce-i mai ţineţi în Poliţie, domnule Todiruţ? Aruncaţi-i ca pe nişte măsele stricate, că tot vă place să vă bateţi joc de profesionişti, şi aici vreau să vă aduc aminte doar de cazul comisarului şef Nicolae Matei. Îl mai ştiţi?