Shares

PD-L vrea să îngroape afacerea necurată cu tunurile de zăpadă transferate de la Vatra Dornei la Cârlibaba. Presiunile s-au făcut la nivel înalt, iar auditul care trebuia să ajungă azi la Vatra Dornei s-a rătăcit pe lungul drum dinspre  Bucureşti.

Chiar dacă fosta mare atletă Doina Melinte, actualmente secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, a promis că va trimite o echipă de control pentru a stabili cum se prezintă situaţia la faţa locului, se pare că până după alegerile prezidenţiale nu se va întâmpla nimic.

Şi asta pentru că Octavian Pungovschi, directorul Clubului Sporturilor de Iarnă Vatra Dornei, le-ar fi transmis telefonic celor de la Bucureşti că totul e în regulă şi cele două tunuri de zăpadă transferate ilegal la Cârlibaba sunt în curtea instituţiei pe care o conduce.

Pentru clarificarea situaţiei, în locul auditului anunţat s-a ales o altă variantă. A fost chemat Octavian Pungovschi la Bucureşti, la sediul Ministerului Tineretului şi Sportului.

E clar că treaba se vrea a fi muşamalizată. Lui Pungovschi i se va cere fie să stea liniştit până la clarificarea situaţiei politice din ţară, fie să readucă fără tam-tam în curtea CSI Vatra Dornei cele două tunuri de zăpadă.

tunuri zapada2

Situaţia în care s-a ajuns acum părea previzibilă, cel puţin din declaraţiile primarului Gabriel Michael Danciu din Cârlibaba. Acesta a declarat că totul a fost rezolvat la nivel înalt şi a dat de înţeles că eforturile unora, cum ar fi presa, de exemplu, nu vor avea nici un efect.

Sunt convins că atât preşedintele Consiliului Judeţean Suceava Gheorghe Flutur, un om cu mare trecere pe la miniştrii şi secretarii de stat actuali, cât şi deputatul PD-L Dumitru Pardău nu sunt străini de situaţie. Nu este exclus ca primarul din Cârlibaba să se fi referit la unul din cei doi când „a rezolvat totul”.

Cercul vicios este aproape închis şi doar un scandal de anvergură ar putea avea ca efect revenirea la situaţia firească. Până una alta, două tunuri de zăpadă, în valoare totală de 160.000 de euro, cumpărate din banii statului român, sunt pregătite pentru a fi date în folosinţă gratuită unui particular. Cam asta este România în care trăim.