Brigada Diverse

Civilizaţia afişelor

Lumea modernă nu poate trăi fără informaţie. Aflăm despre diverse manifestări, evenimente şi tragedii de la televizor, din presa scrisă, de la radio, de pe internet, de la vecini, prieteni şi de unde se mai poate.

Din păcate, această formulare „de unde se mai poate” a devenit similară cu mizeria. Aproape că nu există loc prin târgul ăsta al nostru unde să nu te loveşti de tot soiul de anunţuri. Hârtii mai mult sau mai puţin colorate au devenit parte integrantă a oraşului.

Aproape orice stâlp sau pubelă a devenit cu timpul locul ideal pentru promovarea unor acţiuni sau pentru diverse activităţi.

Astăzi am aflat că se cumpără păr. Noroc că am fost atent şi am citit cu atenţie şi am aflat că oferta era valabilă doar până pe 25 septembrie, iar „în alte zile vă rugăm să nu ne deranjaţi”.

vinzare par

După doi paşi, alte anunţuri îmi sar în ochi. Şi astea sunt de domeniul trecutului. Concursul „Cântece din lada cu zestre” pare totuşi de dată mai recentă. Asta dacă ar fi să judec după cronologia în care au fost lipite afişele. De undeva de dedesubt, un afiş albastru decolorat de ploi  mă anunţă că „Povestea merge mai departe”, iar după formele pe care le ghicesc îmi dau seama că ar fi vorba despre o manifestare a producătorului de bere „Timişoreana”.

petreceri

Culori ceva mai clare văd la afişul lipit undeva mai jos. Am ghinion şi acum, am ratat şi petrecerea de Halloween, organizată de Iulius Mall pe data de 31 octombrie.

Un afacerist care se ocupă cu înmatricularea maşinilor în Bulgaria ne lasă un număr de telefon la care să-l contactăm pentru serviciile pe care ni le oferă.

Mai de actualitate sunt Costel Busuioc şi Ştefan Hruşcă. S-ar putea să rămânem doar cu imaginile din afişe cu Busuioc şi Hruşcă, şi asta pentru că la concertele în care cei doi sunt protagonişti luna viitoare s-a fixat un preţ destul de mărişor.

busuioc si hrusca

Una peste alta, Suceava s-a transformat într-o mare de afişe. E agasant să vezi la tot pasul spaţii publice sau private murdărite cu afişe şi foi volante. Rămâne întrebarea de ce nimeni din administraţia publică locală nu ia măsuri pentru a stopa acest fenomen. Există suficient de multe mijloace de informare în ziua de azi pentru a mai permite lipirea afişelor în afara locurilor autorizate. Iar pentru a reglementa situaţia este suficient să amendezi organizatorii de manifestări publice care împânzesc oraşul cu afişe, sancţiuni ce trebuie aplicate şi persoanelor fizice. Asta dacă vrem să avem un oraş civilizat.

Articole asemănătoare

4 Comentarii

  1. Care locuri autorizate? Mai întâi ar trebui amenajate astfel de locuri şi apoi amendaţi cei care lipesc afişe înafara lor.

    Zic asta în cunoştinţă de cauză şi nu fac referire la mârlanii care sar calul mai tare decât Marius URZICĂ.

  2. atat in anul 2008 luna octombrie ,cat si in 2009 tot in luna octombrie toti stalpii si intreg bucurestiul era impanzit de afise cu concertul lui stefan banica ,pentruca eram curioasa sa vad macar un afis cu costel busuioc am vazut unul singur in 2009 si acela sfasiat .ma mir ca va luati tocmai de putinele afise a tenorului cand bucurestiu geme in permanenta de mii de afise cu multi alti cantareti ori spectacole .

Back to top button