Shares

Scena politică din Suceava s-a aşezat cu aproximativ 100 de zile înaintea alegerilor locale din 5 iunie.

Cu o singură excepţie, şi mă refer aici la PSD, chiar dacă şi aici lucrurile sunt clarificate în mare proporţie, putem şti pe cine către cine ne vom îndrepta preferinţele electorale.

Principalii actori ai alegerilor pentru municipiul Suceava vor fi primarul în exerciţiu Ion Lungu, deputatul Alexandru Băişanu şi medicul Tiberius Brădăţan. Practic, între cei trei se va da lupta din iunie, iar cum primarul se va alege din primul tur mă aştept la o luptă extrem de crâncenă.

Într-o conferinţă de presă organizată astăzi, Băişanu i-a atacat dur pe foştii săi colegi din PNL, partid din care şi-a anunţat demisia. „Ăsta nu e partid, asta e o sectă. Ce s-a întâmplat la Suceava este prostituţie în grup”, este declaraţia războinică a deputatului sucevean.

baisanu

Alexandru Băişanu a menţionat că în conferinţa de presă de astăzi, care a durat aproape o oră, a spus doar 1% din tot ceea ce trebuie să ştie sucevenii despre „mafia PDL-istă”, aşa că mă aştept la o lungă campanie de dezvăluiri.

De altfel, Băişanu l-a indicat pe Ion Lungu drept principal adversar, nu doar prin prisma faptului că este primar în funcţie, ci şi pentru că şi-a creat un sistem relaţional extrem de nociv în jurul său, sistem care i-a permis să se îmbogăţească rapid şi nejustificat.

Despre afacerile primarului Ion Lungu şi ale familiei acestuia am tot scris, şi sunt curios care sunt datele pe care le va prezenta şi Alexandru Băişanu, pentru că acestea ar putea schimba raportul de forţe în favoarea sa.

Pentru a avea câştig de cauză, Băişanu trebuie să exploateze toate fisurile existente în jurul lui Ion Lungu, iar unele dintre ele sunt atât de mari încât se văd de pe Lună. Fireşte, va avea nevoie de ajutor, iar strigătul său de luptă a şi plecat pe piaţă, un strigăt prin care face apel la liberalii care se simt umiliţi de oamenii veniţi din PDL, dar şi la sucevenii care s-au săturat să trăiască într-un oraş mizerabil, prizonier al unei singure familii.