Shares

Campaniile electorale scot din candidaţi ceea ce nici măcar nu au visat oamenii unui oraş sau a unei comune.

Iar Ion Lungu este un adevărat campion în acest sens. Astăzi, după vreo patru ani, cred, a dat pe la stadion. A fost la meciul pe care echipa locală Rapid l-a susţinut în campionat, în Liga a II-a.

Meciul a fost pierdut, scor 1-2 în faţa celor de la Berceni, dar Ion Lungu a rezistat cu stoicism până la final. Apoi, ca un bun gospodar ce este, s-a deplasat la vestiare, unde i-a încurajat pe jucători şi antrenori şi le-a transmis că va fi alături de echipă şi mai departe.

rapid meci

Este acelaşi Ion Lungu care la începutul campionatului, după un şir de victorii al echipei Rapid a promis că va veni la meci doar când formaţia va fi pe primul loc. La acea vreme era pe locul doi. Fireşte, nu a mai ajuns, iar între timp Rapid CFR Suceava s-a scufundat încet-încet pentru a coborî acum pe locul 9, unul care trimite echipa în lupta pentru salvarea de la retrogradare.

Pentru mine, gestul de astăzi al primarului Lungu este unul clar din interes, din dorinţa de a marca puncte electorale peste tot.

Am curaj să pun pariu că după alegerile din 5 iunie nu o să-l mai vedeţi pe Ion Lungu pe stadion, la un meci al echipei Rapid CFR Suceava. Apropo, dacă echipa retrogradează din Liga a II-a, ce veţi face domnule primar? Vă asociaţi cu acest eşec?

Şi în lunile următoare să vă aşteptaţi să-l vedeţi pe Ion Lungu în locuri prin care probabil nu ar fi călcat dacă nu era campania electorală.