Shares

Aşa după cum am scris pe 1 septembrie, zilele lui Alexandru Băişanu în fruntea organizaţiei judeţene a PNL, în calitate de co-preşedinte, erau numărate.

Inevitabilul s-a petrecut acum câteva ore, când s-a decis demiterea lui Alexandru Băişanu şi a întregului Birou Permanent Judeţean Suceava al fostului PNL. Scenariul s-a petrecut întocmai cum am preconizat, iar noul preşedinte interimar al fostului PNL Suceava este deputatul Dumitru Pardău.

Băişanu a fost demis pe motiv de “inactivitate politică”, iar acum rămâne de văzut ce drum va urma. Pot să afirm cu siguranţă că el este istorie pentru PNL, şi asta pentru că nu va accepta niciodată să fie un simplu membru de partid, fără putere de decizie.

baisanu mina

Aşa că, se va orienta cât mai curând spre un alt partid, dar interesant este de văzut unde va ajunge pentru că baza de negociere pe care o avea acum câteva luni a dispărut pur şi simplu. Singurul său aliat este Ilie Niţă, încă vicepreşedinte la Consiliul Judeţean Suceava, o funcţie pe care o ocupă doar decorativ. În aceste condiţii, este greu de presupus că Băişanu va putea obţine prea multe avantaje de pe urma unei mutări la un alt partid. Oricum, pentru el este singura opţiune şi am convingerea 100% că nu greşesc.

Şi apropo, dacă vă uitaţi la materialul de pe 1 septembrie când am anunţat înlocuirea lui Băişanu cu Pardău, postacii de acum fostului lider PNL au venit doar cu comentarii negative. Dacă vreţi să vă amuzaţi vă poftesc s-o faceţi, pentru că nu le-am şters.

Şi surprizele din noul Birou Permanent Judeţean Suceava al PNl nu se opresc aici. Mai urmează şi alte mutări interesante care nu trebuie ratate.