Brigada Diverse

SUA, primeşte-ţi refugiaţii!

Refugiaţii au dat peste cap Europa în ultimele zile, iar criza abia începută nu pare să-şi găsească vreo rezolvare urgentă.

Puse în faţa unui fenomen neprevăzut, statele europene încearcă să identifice soluţii prin care să împace şi capra şi varza. Impunerea unui anumit număr de refugiaţi pentru fiecare ţară nu cred că poate fi o rezolvare, şi asta pentru că din spate vor veni alte zeci de mii de persoane care se vor întreba, pe bună dreptate, de ce alţii au fost primiţi în Europa iar ei nu.

Iar pentru a găsi soluţii trebuie să ne uităm în spate la cei care au creat-o. Din punctul meu de vedere ceea ce se petrece acum este imputabil într-o mare proporţie SUA.

refugiati bun

Regimurile dictatoriale din Orient au fost susţinute până la un anumit punct de guvernele americane, indiferent cine s-a aflat la conducere la Washington. Când s-au trezit cu foarte multă putere în mână, dictatorii din aceste ţări şi-au luat nasul la purtare şi au uitat să-şi asculte protectorii. Urmarea a fost simplă şi s-a numit primăvara arabă, dictatorii fiind înlocuiţi cu regimuri docile faţă de SUA. Numai că această cutie a Pandorei a dat drum liber pentru crearea Statului Islamic-ISIS, iar consecinţele se văd zilnic.

Vina pentru destabilizarea zonei arabe, şi nu numai, este imputabilă SUA, iar valul de refugiaţi spre într-acolo ar trebui să se deplaseze şi nu spre Europa. În locul Guvernului de la Budapesta, i-aş urca pe toţi refugiaţii în avioane cu destinaţia Washington şi New York, că doar se spune că SUA este cel mai democratic stat din lume.

Şi pentru că au şi toate resursele pe mână nu cred că americanilor le va fi foarte greu să gestioneze situaţia câtorva milioane de refugiaţi. Şi în felul acesta toată lumea va fi mulţumită. Sau nu. 

Articole asemănătoare

Un Comentariu

  1. Afirmatia e corecta. Totusi e imoral sa nu ajuti un om care pleaca din tara lui pentru ca viata ii este pusa in pericol. Gandeste-te ca in 5-10 ani vor veni rusii in Romania si va trebui sa pleci ca refugiat. Usor nu e.

Back to top button