Shares

Alexandru Băişanu a negat că Biroul Politic Naţional al PNL a discutat despre vreo schimbare care-l să-l vizeze.

Mai multe surse din cadrul partidului au anunţat ieri ca iminentă înlocuirea lui Băişanu din funcţia de co-preşedinte al organizaţiei judeţene Suceava a PNL cu deputatul Dumitru Pardău. Chiar dacă în mod oficial nu s-a pus pe tapet problema înlocuirii lui Alexandru Băişanu asta nu înseamnă că această temă nu este de actualitate, iar lucrurile se vor clarifica într-un timp destul de scurt.

Aceste lupte interne din partid vin în contextul în care există două candidaturi pentru funcţia de primar al municipiului Suceava. Este vorba de deputaţii Alexandru Băişanu şi Ioan Balan, ambii exprimându-se public că doresc să ocupe funcţia de şef al municipalităţii.

baisanu

Şi cum cele două săbii nu încap în aceeaşi teacă, a început războiul. Primul care a mutat a fost Alexandru Băişanu, care a prezentat un sondaj de opinie în care este cotat mai bine de electorat în lupta pentru Primărie. Pe aceeaşi linie a războiului se înscrie şi excluderea lui Ilie Niţă, cunoscut ca unul dintre puţinii oameni din vechiul PNL care i-a rămas fidel lui Alexandru Băişanu, excludere urmată de evenimentul de duminică, din faţa conducerii centrale a partidului, când o sală întreagă a asistat la umilirea vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Suceava.

Practic, înlocuirea lui Băişanu cu Pardău ar rezolva definitiv problema candidaturii din partea liberalilor, oferindu-i astfel lui Ioan Balan cale liberă. Rămâne de văzut care tabără va avea de câştigat, dar la cum evoluează lucrurile se pare că Băişanu este în pierdere de turaţie, influenţa lui Gheorghe Flutur la nivel naţional fiind deloc de neglijat.