Shares

Prin declaraţiile de astăzi, preşedintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a dat, practic semnalul declanşării războiului dintre liberali şi social-democraţi.

Doar aşa percep eu afirmaţiile lui Băişanu vizavi de unul dintre cei mai importanţi oameni din structura centrală a PSD, şi mă refer aici la vicepremierul Liviu Dragnea.

Iată cum sună declaraţia liderului sucevean al PNL la adresa omului numărul doi din Guvernul României, deşi uneori, după cum acţionează, s-ar putea spune fără teama de a greşi că este principala vioară a actualului Executiv: „Domnule Dragnea, cu tot respectul pe care vi-l port, vă anunţăm că aţi dat în gard două mari proiecte care puteau fi realizate în România doar în această ipostază de mare şi maximă majoritate cu care România nu se va mai întâlni foarte mult timp, descentralizarea şi regionalizarea. Şi vorbim de domnul Dragnea, care seamănă foarte bine cu Viaceslav Molotov, fostul ministru de Externe stalinist. Cei doi seamănă nu numai ca acţiune, ci şi ca fizic”.

Dragnea Molotov

Ori, să-l asemeni pe Dragnea cu odiosul Molotov (pentru cei care nu ştiu, Moltov este fostul ministru de Externe al URSS care a contribuit decisiv la pierderea unor teritorii ale României în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, respectiv Basarabia, Bucovina de Nord şi ţinutul Herţa) este sfidarea supremă în actuala conjunctură politică.

Nu ştiu dacă Alexandru Băişanu a avut „liber” de la Bucureşti pentru a se avânta într-un asemenea război, dar după cum curg declaraţiile de „dragoste” din partea liderului naţional al PNL, Crin Antonescu, la adresa colegilor din USL nu cred că era nevoie de vreun accept.

Trecând peste acestea, trebuie remarcat că, într-adevăr, Liviu Dragnea şi Viaceslav Molotov seamănă izbitor din punct de vedere al chipului. Cât despre manierele de lucru şi acţiune ale vicepremierului sunt convins că Alexandru Băişanu ştie mai multe.

Şi dacă tot l-am văzut pe Molotov de România stau şi mă gândesc nu om avea şi vreun Stalin sau Vîşinski?