Shares

Săptămâna trecută, deputatul Alexandru Băişanu a avut o serie de ieşiri publice în care a pus la zid tot ce se putea.

A început, cum altfel, cu omul pe care-l consideră principalul vinovat de înlocuirea sa din funcţia de co-preşedinte al organizaţiei judeţene a PNL Suceava, deputatul Ioan Balan, iar apoi a luat la rând tot ce se putea.

Criticile lui Băişanu l-au vizat şi pe Gheorghe Flutur, dar şi pe celălalt co-preşedinte al PNL Suceava, omul care l-a înlocuit în funcţie, respectiv deputatul Dumitru Pardău.

În malaxor a intrat şi primarul Ion Lungu, care prin relaţiile sale de cumetrie cu Pardău ar fi pus umărul la debarcarea sa. Nici liderul naţional al PNL, Vasile Blaga, nu a fost fost uitat de Alexandru Băişanu, omul care a lucrat mână-n mână cu Ioan Balan la această monstruoasă maşinaţiune.

Sper că nu am uitat pe careva dintre cei „împuşcaţi” de Alexandru Băişanu, dar dacă am făcut-o îmi cer scuze.

baisanu

 

Am venit cu toată înşiruirea de nume pentru a arăta că lui Băişanu nu-i mai pasă practic de ceea ce i se întâmplă în PNL. Spun asta, pentru că în orice partid serios un asemenea val de critici la adresa colegilor şi şefilor este taxat serios. Mai întâi cu un eventual avertisment, iar mai apoi cu excluderea.

Eu cred că Alexandru Băişanu face conştient acest joc şi excluderea din partid i-ar permite să se victimizeze, iar mai apoi să-i ofere justificări pentru candidatura din partea altei formaţiuni politice. Pe Băişanu îl pot bănui de orice, mai puţin de prostie. Cât timp a fost co-preşedinte al PNL Suceava a încercat să-şi valorifice propriile cărţi şi atuuri, dar se vede că acestea nu au fost câştigătoare.

Din momentul în care s-a produs înlocuirea sa şi a fost tras pe linie moartă a devenit evident că viitorul său în PNL nu mai poate fi cel pe care şi-l dorea. Iar pentru a nu părea că pleacă învins de Balan şi oamenii acestuia a pus la cale strategia de denigrare a colegilor şi şefilor PNL.

Evident, este o măsură menită a atrage excluderea. Ori, această excludere este mănuşa de care Alexandru Băişanu are nevoie pentru a părăsi PNL nu doar cu capul sus, ci şi în calitate de victimă, omul care s-a luptat cu un sistem mafiot căruia nu i-a putut face faţă.

Vor fi armele pe care le va scoate la bătaie şi în viitoarea campanie electorală pentru alegerile locale de anul viitor, când, repet ce am mai spus aici, Băişanu va candida pentru funcţia de primar, cel mai probabil din partea ALDE.