Brigada Diverse

Băişanu şi Nechifor, despărţire înainte de nuntă

Între liderii locali ai USL Suceava se poate spune că există o dragoste neîmpărtăşită şi neînţeleasă.

Cei doi lideri, Cătălin Nechifor şi Alexandru Băişanu, pentru că cel de-al treilea, conservatorul Paul Rusu, practic nu există, se au precum câinele cu pisica. În ciuda unor evenimente secvenţiale sau conjuncturale în care Nechifor şi Băişanu au apărut împreună, relaţia celor doi poate fi caracterizată drept o frecţie la picior de lemn.

Deşi campania electorală pentru alegerile locale e aproape de final, cei doi au apărut împreună prin Suceava doar cu ocazia apariţiei liderilor de la Bucureşti, Victor Ponta şi Crin Antonescu.

Dacă vă uitaţi prin tot municipiul Suceava nu o să vedeţi un singur afiş, mesh sau banner în care Nechifor şi Băişanu să apară împreună.

Iar asta spune extrem de multe despre relaţia dintre liderii locali ai PSD şi PNL. De altfel, social-democraţii suceveni nu şi-au ascuns niciodată nemulţumirea faţă de modul în care Alexandru Băişanu s-a implicat în campanie, şi au considerat că apariţia acestuia alături de Cătălin Nechifor i-ar face mai mult rău decât bine preşedintelui PSD Suceava, care este în acelaşi timp şi candidatul USL pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava.

Oameni de încredere din PSD Suceava au mărturisit clar că sondajele la nivel de municipiu sunt catastrofale pentru USL, iar Alexandru Băişanu va fi bătut măr de Ion Lungu.

„Dacă urci în maxi taxi sau în autobuz, sau dacă mergi pe stradă prin Suceava auzi clar că lumea îl votează pe Lungu”, a fost reacţia unui pesedist cu vechi state de plată în partid şi care face politică la nivel înalt chiar de dinainte de 1989.

Aşadar, pentru USL e clar. Primăria Suceava e pierdută în mod lamentabil, iar singurele speranţe se leagă de preşedinţia Consiliului Judeţean Suceava şi de întoarcerea pe ultima sută de metri a avantajului pe care-l are Gheorghe Flutur.

Articole asemănătoare

Un Comentariu

  1. nu te-ai saturat sa bagi batul prin gard, poate poate? asta era dispozitia matrozului mai demult! acum a renuntat si el la chestii d’astea grosiere, c-a vazut ca nu merge. da’ vad ca ati mai ramas unii setati asa, sau s-a intrerupt comunicarea? godfather lungu ce zice?

Back to top button