Shares

Aproximativ 1,5 milioane de euro a plătit Primăria Suceava din 2006 încoace pentru a oferi circ. Şi măcar de-ar fi fost de calitate nimeni nu ar fi avut de comentat nimic, dar cum a fost cu mârţoage şi catâri apar întrebările fireşti.

Banii s-au dus într-o adevărată hazna, un loc unde nimic nu este la vedere, nici contractele, nici sumele încasate, nici cele cheltuite, iar când aproape totul se face la negru firesc apar şi neînţelegerile. Este vorba de Asociaţia Fotbal Club Cetatea, o nebuloasă pentru toţi cei care privesc din afară şi care ar vrea să afle cum s-a cheltuit banul public în ultimii 3 ani şi ceva.

Calculele simple arată că din 2006, de la bugetul local s-au dus spre clubul de fotbal 53 de miliarde de lei vechi. La rata de schimb valutar de acum rezultă că este vorba de aproximativ 1,25 milioane de euro, dar dacă ne gândim că în urmă cu un an cursul era de 3,5 lei pentru un euro, rezultă că în realitate la club au ajuns circa 1,5 milioane de euro.

Aici mai trebuie adăugaţi şi banii veniţi din sponsorizări, de la Mopan şi Altex. În total, ar fi vorba de 14 miliarde de lei vechi, bani viraţi anii trecuţi, ceea ce înseamnă în jur de 400.000 de euro.

ghete in noroi1

Aritmetica elementară arată că în mai puţin de 4 ani, Fotbal Club Cetatea Suceava a supt aproape 2 milioane de euro. Şi cu ce preţ?

Fără nici un rezultat şi nu cred că cineva cu capul pe umeri poate contrazice realitatea. Am fost ba în liga a II-a, ba am retrogradat în eşalonul inferior. Am devenit vedete la posturile naţionale de televiziune cu actele de huliganism ale jucătorilor şi antrenorilor şi ne-am ales cu suspendări record. Am avut circ, din păcate nu şi fotbal.

Au plecat unii şi au venit alţii în fruntea clubului. A rămas circul, dar fotbalul lipseşte în continuare. La modul cum se prezintă lucrurile la acest club, nici nu vom vedea prea devreme fotbal pe „Areni”. Singura speranţă era în juniori, dar cei mai valoroşi dintre ei au „zburat” scârbiţi de ceea ce se petrece aici, ori li s-a sugerat, mai mult sau mai puţin interesat, să plece spre locuri unde se vrea într-adevăr performanţă şi unde pot câştiga mai bine. Despre actuala echipă s-ar putea să vorbim cât de curând la timpul trecut, pentru că datoriile către Fisc, evaluate la peste 23 de miliarde de lei vechi, sunt o piatră de moară mult prea grea şi nu văd nici o soluţie pentru a fi achitate.

Suporterilor le rămâne doar praful. Şi amintirile. Despre o echipă care a existat.