Shares

Banii negri şi Legea Omertei sunt aspecte tot mai frecvente în presa locală. Preţul tăcerii sau închiderii unor voci care deranjează se negociază direct cu o serie de indivizi fără scrupule, iar ziariştii corecţi sunt puşi în faţa faptului împlinit.

S-a întâmplat de multe ori, şi tot mai des în ultimii ani. Acum câteva luni s-a repetat, iar victima acestui complot mizerabil a aflat abia zilele trecute că a fost lucrată fără nici o urmă de jenă de şeful său direct. Subiectul care a generat această nebunie priveşte domeniul fotbalistic, mai precis clubul de fotbal Cetatea. Preşedintele Ciprian Anton a fost ţinta unor critici din partea presei, inclusiv ale subsemnatului (iar ca o paranteză spun aici că mi le menţin şi pot fi văzute pe net), vizavi de activitatea derulată după instalarea în funcţie.

În ceea ce mă priveşte, am încercat să fiu cât mai echidistant şi să relatez cu cât mai multă acurateţe neregulile pe care le-am constatat. Acelaşi lucru l-a făcut şi unul dintre colegii de la Crai Nou. Avântul său s-a stins pe parcurs şi am pus asta pe seama faptului că nu a mai primit informaţii suficient de bune pentru a le expune în ziar.

Football

M-am înşelat, ca un fraier ce sunt. Nu a mai putut scrie, pentru că şeful său, un prieten al politicienilor locali în spatele uşilor închise şi un critic de faţadă al acestora în public, nu i-a mai permis.

Preţul tăcerii: 30 de milioane de lei vechi. Sursa banilor ar fi chiar preşedintele Fotbal Club Cetatea, Ciprian Anton, care şi-ar fi cumpărat liniştea pentru a-şi acoperi incompetenţa managerială.

Să vă spun drept, cunosc numele ambelor persoane, dar din respect pentru colegul alături de care am scris despre neregulile de la Cetatea, nu am să-i pronunţ numele. Nu e greu să-l aflaţi singuri, şi nici cine a fost în spatele tranzacţiei, via Ciprian Anton.

Este jenant ce s-a petrecut, mai ales că banii care se cheltuie din bugetul local pentru susţinerea acestui sport provin din buzunarul tuturor sucevenilor.