Shares

Interesantă şi plină de bun simţ replica pe care primarul din Milişăuţi i-a formulat-o public senatorului Orest Onofrei.

Ca o paranteză, sunt convins că în spatele acelei replici se află Mircea Laurus, edilul din Milişăuţi, doar într-o mică proporţie, restul fiind idei concepute în laboratoarele PSD Suceava.

Trecând peste acest amănunt, care nu schimbă cu nimic fondul problemei, se desprind câteva informaţii pe care senatorul PD-L Orest Onofrei a vrut să le uite sau nu a vrut să le ştie.

Bunăoară, i s-a amintit că în perioada în care era prefect de Suceava le-a spus oamenilor din Milişăuţi: „Oameni buni, nu ne mai putem întoarce la opincă”, cu trimitere la faptul că odată ridicat prin referendum la rangul de oraş, Milişăuţiul va rămâne oraş, ideea de a redeveni comună fiind una utopică.

Laurus a ţinut să-i spună lui Onofrei că taxele şi impozitele pe care locuitorii din Milişăuţi le plătesc nu sunt cu mult diferite faţă de cele plătite de oamenii din comunele de rang I, aşa încât ideea că ar fi defavorizaţi prin trecerea la rangul de oraş nu stă în picioare.

E drept, că în momentul în care spui oraş te gândeşti la toate facilităţile, apă curentă, canalizare sau străzi asfaltate.

Dar dacă te uiţi bine prin ograda multor oraşe cu state vechi de plată pe harta României constaţi că situaţia nu e mult diferită în bine în alte locuri.

De exemplu, în Câmpulung Moldovenesc, oraş vechi şi important al judeţului Suceava, condus de aproape 8 ani de Gabriel Şerban, fost coleg cu Orest Onofrei în PNL, actuali colegi în PD-L, situaţia este poate chiar mai dezastruoasă. Pe străzile laterale, noroiul este o realitate de sute de ani, iar în ceea ce priveşte alte condiţii de trai la oraş nici nu are rost să mai amintim.

Este posibil ca bârnele din ochi să nu-i permită lui Orest Onofrei să vadă situaţia reală din teren. Sau poate că îi place prea mult la Bucureşti şi a uitat ce se mai întâmplă prin judeţ.