Shares

Preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, continuă să facă ce ştie mai bine: să pună presiune pe cei de la care vrea să obţină ceva.

Problema candidaturii pentru funcţia de primar în Vatra Dornei se transformă încet-încet într-o telenovelă de prost gust. Pentru că social-democraţii din Vatra Dornei nu doresc nici în ruptul capului să-l sprijine pe actualul primar, liberalul Ioan Moraru, Băişanu şi-a propus să tranşeze el lucrurile. Şi dacă la Vatra Dornei nu a avut nici un succes s-a pus pe capul preşedintelui PSD Suceava, Cătălin Nechifor. Mai întâi cu vorba bună, apoi cu ameninţări voalate, pentru ca astăzi să treacă direct la şantaj.

„Domnul Nechifor trebuie să câştige preşedinţia Consiliului Judeţean şi are absolută nevoie de sprijinul liberalilor în această luptă care se arată una destul de grea. Are nevoie. Nu îl şantajăm”, este declaraţia lui Băişanu din conferinţa de presă de astăzi.

Replici de genul ăsta am mai auzit. La grădiniţă, când învăţătoarea îl şantaja pe ăla micu să mănânce tot, că altfel nu-i dă jucăria preferată.

Cam la fel procedează şi Alexandru Băişanu, pe care-l doare fix în cot de alianţa cu PSD şi PC. Reprezentanţii acestor două partide trebuie să înţeleagă o dată pentru totdeauna că Băişanu se iubeşte doar pe el, iar fiecare mişcare o face doar de dragul de a obţine vreun avantaj.

Iar cu candidatura la Primăria Vatra Dornei, liderul PNL Suceava încearcă să tragă de timp, în speranţa că social-democraţii vor ceda şi îl vor susţine pe Moraru. Eu cred că se înşeală amarnic.

Şi tot la conferinţa de presă de astăzi, Alexandru Băişanu a vorbit despre o strategie în transporturile aeriene, şi a nominalizat două state, Portugalia şi Finlandia. Nu s-a corectat, semn că a fost ferm convins că această ultimă ţară chiar există. Acum stau şi mă întreb, şantajul vine de la Finlandia, sau invers?