Brigada Diverse

Bătaia pentru nimic

Unul din subiectele de interes din această vară a fost trecerea primarului din Putna, Gheorghe Coroamă, de la PSD la PNL.

Ca să fiu sincer, omul politic şi administratorul Gheorghe Coroamă mi se pare o mare nulitate, aşa încât interesul pentru „transferul” său mi se pare ridicol şi are în spate doar raţiuni personale.

Timp de 4 ani nu am auzit nimic notabil despre realizările deputatului Coroamă. În schimb, când a venit vremea alegerilor locale din 2012, deputatul Gheorghe Coroamă a fost împins să candideze pentru funcţia de primar în Putna.

Evident, PDL, partidul din care făcea parte la vremea respectivă, şi l-a dorit drept candidat şi viitor primar. Numai că, la acea vreme lucrurile s-au precipitat, iar marele om politic, locomotiva de partid Gheorghe Coroamă a fost „ascuns” de PSD şi înscris în cursa electorală pe lista acestei formaţiuni politice. Mă rog, USL, cum se chema la vremea respectivă.

coroama primar putna

După ce a câştigat alegerile, primarul Gheorghe Coroamă a devenit la fel de invizibil ca şi deputatul Gheorghe Coroamă. Într-o localitate cum este Putna se puteau iniţia atât de multe proiecte încât comuna era acum cu cel puţin doi paşi înainte.

Să ai acolo mormântul lui Ştefan cel Mare, Mănăstirea Putna, Chilia lui Daniil Sihastru şi nişte frumuseţi naturale deosebite şi să nu profiţi de ele înseamnă că meriţi să fii uitat de istorie. Şi asta cât mai repede posibil. „Ierusalimul neamului românesc”, aşa cum a fost numită Putna de marele poet Mihai Eminescu, poate fi oricând un punct de plecare pentru dezvoltarea comunei.

Repet, în mai bine de trei ani de mandat, Gheorghe Coroamă nu a venit cu nici un proiect serios, de durată, prin care să schimbe faţa comunităţii.

De aceea, mă miră enorm interesul pentru un astfel de personaj şters, fără charismă şi fără dorinţa de a se implica în acţiuni serioase. Sau poate că mai aşteaptă un nou mandat pentru a fi împins în spate de Gheorghe Flutur pentru a prezenta proiecte viabile care să aducă bani la Putna. Dacă lucrurile stau aşa, le recomand celor de la PNL să caute alt candidat de primar, să caute un om cu adevărat interesat să administreze o comună importantă aşa cum este Putna. 

Articole asemănătoare

Back to top button