Shares

O afacere de 3 milioane de euro te duce cu gândul la ceva grandios. Sau măcar serios. Că nu este aşa au dovedit-o cei de la Primăria Suceava, în frunte cu primarul Ion Lungu, care au îngropat aceşti bani în Bazar.

Ascuns după scuza că Bazarul oferă pâine pentru 10.000 de oameni, primarul Lungu a decis modernizarea acestui centru comercial. S-au alocat 3 milioane de euro, o sumă mai mult decât consistentă, iar cea mai mare parte a şi fost cheltuită deja.

S-au ridicat câteva hale metalice care să-i apere pe comercianţi şi clienţi de ploi, ninsori şi vânt.

Bazarul Sucevei (1)

Când faci o asemenea investiţie, mai ales că este vorba de bani publici, trebuie să-ţi iei toate măsurile de siguranţă.

Ion Lungu a omis, cu bunăvoie, un lucru elementar. A dat ordin, acesta este termenul corect, să se ridice halele din Bazar fără a avea autorizaţie de la Pompieri.

Pentru a primi avizele necesare, beneficiarul trebuia să îndeplinească o serie de condiţii impuse prin legislaţia în vigoare.

Acestea însemnau reducerea spaţiului destinat amplasării chioşcurilor, o măsură nepopulară şi care ar fi furat din voturile lui Ion Lungu.

Goana electorală costă însă mult, iar acest lucru s-a văzut la incendiul din ianuarie.

Focul a pus stăpânire pe o parte a Bazarului, iar mai multe chioşcuri şi marfa din ele s-au făcut scrum.

Lipsa unei autorizaţii de la Pompieri a generat refuzul firmelor de asigurări de a încheia poliţe cu bazariştii. Cercul vicios era să fie închis de acelaşi Ion Lungu, care a propus compensaţii financiare pentru comercianţii afectaţi de incendiu. Deocamdată, nu s-au dat alţi bani, dar nimeni nu garantează că acest lucru nu se va întâmpla în apropierea alegerilor.

Investiţia de 3 milioane de euro reprezintă o afacere proastă, gata oricând să se transforme în cenuşă.

Este o afacere pe care Ion Lungu trebuie să şi-o asume, pentru că până la urmă a băgat mâna în buzunarele tuturor sucevenilor şi a cheltuit aiurea un munte de bani. Asta în timp ce străzile municipiului Suceava sunt pline de gropi.