Shares

Se numeşte Leonard Bibirig, iar performanţele echipei masculine de handbal a Sucevei sunt strâns legate de el.

Anul trecut, cu Bibirig în calitate de antrenor principal, Suceava obţinea cel mai bun rezultat la nivel de echipe. Mai exact, locul trei în Liga Naţională de Handbal.

Drept răsplată pentru acest succes antrenorul principal a fost retrogradat, locul său fiind luat de Stelian Bursuc.

A fost o decizie care a surprins pe multă lume, nu şi pe cei din interiorul acestui fenomen. Jucătorii s-au plâns că Leonard Bibirig le impune un regim spartan şi riscă accidentări.

Cum vestiarul a fost mai puternic, Bibirig a fost înlocuit. Tocmai când obţinuse cele mai bune rezultate cu echipa.

99% dintre oameni ar fi plecat de la Suceava, iar de oferte Bibirig nu a dus lipsă. A plecat capul şi a mers mai departe, chiar dacă a ştiut că i s-a făcut o mare nedreptate.

Primele dovezi că s-a greşit când s-a dat câştig de cauză jucătorilor a venit la scurt timp după înmânarea medaliilor de bronz.

Cei mai buni jucători, implicit şi cu salariile cele mai mari, au părăsit formaţia. Au plecat unde era mai bine pentru ei. Nu-i de condamnat, numai că la Suceava trebuia reluat totul aproape de la zero.

Cu un regim mult mai blând decât cel impus de Bibirig, infirmeria Clubului Sportiv Universitar Suceva s-a umplut, iar rezultatele echipei au coborât în mediocritate.

Antrenorul Stelian Bursuc a plecat, iar Leonard Bibirig a revenit în funcţia pe care o merita, de antrenor principal.

După o pregătire de iarnă serioasă, echipa şi-a revenit şi acum se bate din nou cu şanse reale de a prinde un loc de cupă europeană.

Dincolo de toate rămâne caracterul omului numit Leonard Bibirig. Să-i mulţumim că există şi să le cerem şefilor clubului să nu-l mai pună în situaţii jenante doar pentru a da curs capriciilor unor jucători.