Shares

Ceea ce era de aşteptat s-a şi întâmplat. Constantin Boliacu, actual director-financiar contabil al Spitalulul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, şi fost administrator al Primăriei Rădăuţi, a confirmat astăzi ceea ce anunţase încă din decembrie anul trecut.

Mai exact, Boliacu a spus că va candida pentru funcţia de primar în Rădăuţi, indiferent dacă partidul din care făcea parte atunci, recte PSD, îl va desemna sau nu.

El, CETĂŢEANUL, va hotărî dacă vrea partide la conducere sau oameni adevăraţi, care să fie în slujba lui. Eu sunt sigur că la câte umilinţe au fost supuşi rădăuţenii, ei <vor sufla şi în iaurt>, iar prin votul lor vor hotărî pe cel care le va reprezenta interesele şi nu vor putea fi cumpăraţi cu o porţie de fasole cu cârnaţi (notă – aluzie la porţiile de acest fel împărţite pe 1 decembrie de organizaţia PSD Rădăuţi condus de Nistor Tătar) (…) Închei prin a transmite rădăuţenilor că voi candida pentru funcţia de primar al municipiului Rădăuţi, voi veni în faţa lor cu proiecte viabile şi împreună cu ei vom aduce pacea şi prosperitatea în comunitate, pentru că avem nevoie cu toţii. Aşa să ne ajute Dumnezeu!”, a fost mesajul lui Constantin Boliacu la finele lui 2015.

constantin boliacu

Iar astăzi, el a apărut la conferinţa de presă susţinută de ALDE Suceava şi a anunţat că va merge să câştige Primăria Rădăuţi din partea acestei formaţiuni politice. Şi nu singur, ci alături de Petru Carcalete, care se visează viceprimar tot din partea ALDE.

Oricum, Boliacu şi-a început campania electorală încă de acum câteva luni, când orice persoană din Rădăuţi care ajungea la Spitalul Judeţean Suceava era „racolată” şi ajutată, gest pe care actualul candidat îl speră întors pe 5 iunie.

Pentru PSD Suceava, partid care l-a susţinut şi promovat pe Constantin Boliacu este o mare palmă. O palmă dată oamenilor care au avut încredere în el şi care acum ar fi avut nevoie de ajutor pentru a câştiga Primăria Rădăuţi.

Dar, se pare că orgoliile de familie, ca să nu spun mai multe, sunt net superioare avantajelor primite pe linie de partid. Cei de la PSD ar trebui să se uite mai atent în jur şi să vadă cine le va mai împlânta cuţitul în spate. Timp mai este.