Shares

Dacă pleci la război cu Petru Carcalete îţi asumi un mare risc. Acela de a fi trădat şi de a pierde lupta.

Despre anturajul lui Marius Ursaciuc s-a mai scris, precum şi faptul că lipsa lor de credibilitate înclină şi mai mult balanţa în favoarea lui Alexandru Băişanu în lupta pentru şefia organizaţiei judeţene a PNL Suceava.

Desigur, există şi câteva mici excepţii, Adrian Popoiu, primarul din Siret, şi încă vreo câţiva liberali pe care îi poţi număra pe degetele de la o mână fiind oameni scârbiţi de tot ce se petrece în partid la ora actuală.

Dintre toţi cei care se dau acum de ceasul morţii să-l debarce pe Băişanu există un personaj exponenţial pentru oamenii din jurul lui Marius Ursaciuc.

Se numeşte Petru Carcalete şi mereu a dorit să fie şef. Mai întâi, când liberalii au ajuns la putere în Alianţa DA, Carcalete s-a cocoţat în fruntea Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, funcţie pe care nu a mai părăsit-o nici în perioada PDL, schimbarea coloraturii sale politice fiind un element care-l defineşte cel mai bine.

Când PDL s-a şubrezit, ce a făcut acest mare domn? A plecat înapoi la PNL. Şi a reuşit, prin orgoliile sale nemărginite să dezbine şi coaliţia USL de la Rădăuţi. Cum anume? Simplu. A ţinut cu tot dinadinsul să candideze pentru funcţia de primar, deşi de fiecare dată când o mai făcuse în trecut luase bătaie de nu a ştiut ce e cu el.

petru carcalete

Aici, în lupta pentru Primăria Rădăuţi, avea şi un clinci personal, cu fostul şi actualul primar, Aurel Olărean, pe care nu l-ar mai fi dorit candidat din partea PDL, considerând că această onoare îi revenea.

Rezultatul se ştie, Petru Carcalete „a înfrânt”, dar egoul său nemăsurat i-a spus că nu poate rămâne la nesfârşit într-un con de umbră. Iar momentul actual i s-a părut cel mai potrivit pentru a ieşi din nou la rampă.

De această dată s-a poziţionat lângă Marius Ursaciuc, după ce anul trecut i-a ridicat scamele lui Alexandru Băişanu pentru a-l sprijini să candideze la Rădăuţi în dauna lui Nistor Tătar, care viza funcţia de primar având în spate PSD-ul.

Cameleonul Carcalete este, probabil, unul din motivele pentru care aripa Ursaciuc este sortită pierzaniei la alegerile de sâmbătă, când se va desemna viitorul preşedinte al PNL Suceava. Nu vreau să omit nici faptul că alegerile sunt organizate de Alexandru Băişanu, iar dacă acesta pierde pe mâna sa poate ieşi la pensie din viaţa politică.