Shares

Mistere la Oficiul Judeţean de Cadastru, via Consiliul Judeţean Suceava. Mai bine de 2 hectare de teren din masivul Rarău au fost intabulate pe Consiliul Judeţean Suceava, deşi actele demonstrează că suprafaţa în discuţie aparţine Primăriei Crucea.

Nimeni nu înţelege cum a fost posibil un asemenea fals grosolan, mai ales că Primăria Crucea are un act din 1920, prin care se certifică dreptul de proprietate pentru terenul aflat în zona cantonului de pe Rarău. Mai mult, în urmă cu aproximativ două luni, conducerea Primăriei Crucea a primit asigurări că situaţia juridică a terenului se va lămuri şi abia apoi se vor concretiza şi celelalte demersuri privind intabularea. Totul s-a dovedit o cacealma, menită să adoarmă vigilenţa adevăraţilor proprietari. Prin spate, reprezentanţii Consiliului Judeţean Suceava au acţionat, iar între timp instituţia a devenit proprietară pe 2,6 hectare de teren din jurul cantonului (foto) situat pe drumul Chiril – Rarău, o zonă cu un potenţial turistic enorm.

canton rarau

Valoarea terenului va creşte exponenţial în perioada următoare din două motive. Primul este pârtia de schi şi telegondola care se construiesc în masivul Rarău, iar al doilea este refacerea drumurilor de acces în zonă. Dacă lucrările la drumul Pojorâta – Rarău au început deja, pentru anul viitor se preconizează că vor demara şi lucrările la drumul Chiril – Rarău. 

În condiţii normale, Consiliul Judeţean Suceava ar fi avut dreptul să se intabuleze cu doar câţiva ari, suprafaţa pe care este construit cantonul şi curtea acestuia. Nu ar mai fi prezentat un interes atât de mare pentru investitori, aşa încât s-a optat pentru un furt pe faţă din proprietatea altuia.

Gurile rele spun că atât cantonul, cât şi suprafaţa de 2,6 hectare de teren sunt pregătite pentru a fi oferite clientelei politice a PD-L, iar unul dintre beneficiari ar fi deputatul Dumitru Pardău, un apropiat al preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava. De altfel, în ultimele luni, conducerea acestei instituţii a încercat în mai multe rânduri să scoată la vânzare o serie de bunuri din patrimoniu, dar de fiecare dată proiectul a căzut ca urmare a opoziţiei consilierilor judeţeni ai PSD. Din acest motiv, este posibilă o repliere pe acest subiect, iar Consiliul Judeţean Suceava să nu mai vândă proprietăţile, ci să le concesioneze pentru o anumită perioadă, evident tot unor apropiaţi.