Brigada Diverse

Scârba de după alegeri

Cu sacii în căruţă după încheierea alegerilor, reprezentanţii instituţiilor statului au uitat de regulile de bun simţ. S-a întâmplat astăzi dimineaţă, când vreo 10 jurnalişti au fost puşi în situaţia penibilă de a aştepta de pomană într-o intersecţie din Suceava.

Ziariştii au fost convocaţi de consilierii preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava pentru a participa la inaugurarea tronsonului Suceava – Gura Humorului din Drumul Naţional 17, aflat în reabilitare de mai mulţi ani.

În timp ce reprezentanţii ziarelor şi televiziunilor locale tremurau de frig în intersecţia de la restaurantul Nistru, Gheorghe Flutur, reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale şi constructorul se întâlneau în parcarea de la Metro. De aici, au urcat în maşini şi au tot plecat în viteză pe sub ochii ziariştilor care vorbeau singuri.

Firesc ar fi fost, dacă tot i-au invitat pe ziarişti să consemneze finalizarea lucrărilor la acest drum, să-i şi trateze cu respectul cuvenit.

coada masini Ilisesti (4)

Nu s-a întâmplat aşa şi mă întreb dacă situaţia ar fi stat la fel săptămâna trecută, când campania electorală era în plină derulare şi orice amănunt conta. Cu siguranţă că ziariştii nu ar mai fi pierdut timpul de pomană. Mai mult, li s-ar fi pus la dispoziţie vreun microbuz din faţa Consiliului Judeţean Suceava pentru a se putea deplasa în condiţii civilizate şi pentru a consemna măreţul eveniment.

Probabil se va găsi şi o scuză, iar pisica moartă va fi aruncată în curtea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, care s-ar fi ocupat de recepţia tronsonului Suceava – Gura Humorului.  

Faptul că lucrările de reabilitare la acest drum s-au finalizat se poate vedea şi cu ochiul liber, aşa că nu văd ce mare eveniment trebuia promovat în mass-media. Mai interesant ar fi fost să aflăm preţul plătit de statul român pentru greşelile de proiectare, cauzele întârzierii lucrărilor, perioada de garanţie oferită de constructor şi cine răspunde pentru calitatea proastă a lucrărilor.

Articole asemănătoare

3 Comentarii

  1. cica maine o sa fie inaugurarea pana la urma…l-o fi tras careva de maneca pe Flutur si gata…maine e pe bune…:)) niste nesimtiti…cat a fost campanie si au avut nevoie de presa erau numai laspte si miere, de acu gata, mai puneti-va pofta’n cui.

Back to top button