Shares

Caragiale trebuia reinventat dacă nu exista. Şi unde anume dacă nu la Rădăuţi.

Fiecare zi care trece înseamnă o nouă pagină de umor negru într-un oraş care cândva era reprezentativ pentru Bucovina.

Sub conducerea lui Mihai Frunză, Rădăuţiul şi-a desăvârşit utopia comunistă, iar odată cu venirea lui Aurel Olărean la cârma municipiului totul s-a transformat într-un grotesc greu de egalat.

Iar nebunia începe, unde în altă parte, decât în Consiliul Local Rădăuţi, acolo unde Aurel Olărean nu ţine cont de absolut nici o lege. Probabil că singurul citat pe care primarul din Rădăuţi îl ştie este „statul sunt eu”, şi vrea să le demonstreze tuturor că chiar aşa este.

Atâtea abuzuri câte au fost comise în perioada „Olărean” nu cred că au existat vreodată în istoria oraşului. Multe dintre aceste încălcări grosolane ale legislaţiei au loc chiar în faţa camerelor de luat vederi, cu replici care de cele mai multe ori sunt grosolane sau impertinente.

Ultima şedinţă de Consiliul Local, derulată luni, 5 noiembrie, nu a făcut decât să confirme acest lucru, cu un Aurel Olărean la fel de arogant cum a fost şi în primul mandat, dar şi înainte de a fi ales primar.

Cu siguranţă însă, tot sictirul i se va întoarce înzecit într-o bună zi, pentru că nu se poate să-ţi baţi joc de tot ce mişcă, să încalci legea şi să rămâi tot pe piedestal.

Aş vrea să cred că Aurel Olărean este o eroare genetică, o greşeală a naturii. Dar stau şi mă întreb, oamenii care l-au ales primar au gândit vreun pic?