Shares

Peste câteva ore începe circul. Va dura fix o lună, perioadă în care ne vom delecta cu tot soiul de declaraţii şi promisiuni care fie vor friza ridicolul, fie vor stârni hohote de râs.

La ora la care scriu aceste rânduri, oraşul şi judeţul sunt încă la limita umanului. Nu ştiu ce va fi mâine dimineaţă, când mă voi trezi şi voi ieşi pe stradă, dar am senzaţia că în faţă mi se va deschide un întreg peisaj de culori şi mutre.

Sper ca persoanele care vor candida şi cei din stafful lor să aibă decenţa să nu lipească afişe pe toţi stâlpii, copacii sau gardurile. Există suficiente locuri de afişaj pentru toţi candidaţii, sunt ziare, televiziuni, facebook şi alte o sumedenie de posibilităţi pentru promovarea imaginii.

Ar fi de lăudat dacă oamenii implicaţi în actuala campanie electorală vor înţelege că oraşele şi satele trebuie să rămână curate şi după data de 9 decembrie.

Trecând la candidaţi, nu mă aştept la prea multe lovituri sub centură. Majoritatea colegiilor sunt aranjate în aşa fel încât să-l favorizeze pe unul dintre candidaţi, indiferent că este vorba de USL sau ARD. Rare sunt cazurile în care se va da o luptă serioasă, cel puţin din punct de vedere al şanselor cu care sunt creditaţi combatanţii. Cât priveşte disputa pe programe şi propuneri concrete de dezvoltare a zonei şi modul în care înţeleg cei care aspiră la un loc în Parlamentul României să şi le prezinte, mă îndoiesc foarte serios că vom avea parte de aşa ceva.

Rămâne de văzut dacă am dreptate sau nu, dar experienţa ultimelor campanii electorale mă face să cred că voi fi la fel de dezamăgit de candidaţi şi discursurile acestora.