Shares

Petru Carcalete, veşnicul candidat pierdant pentru funcţia de primar al municipiului Rădăuţi, se pregăteşte pentru o nouă cursă electorală.

El şi-a anunţat intenţia de a candida din partea PNL, având probabil şi girul conducerii judeţene a partidului, iar aici mă refer la aripa PDL.

Eu am curajul să pariez că Petru Carcalete va candida pentru Primăria Rădăuţi, dar nu din partea PNL. Cel mai probabil el va bate palma cu UNPR, soluţia PSD fiind mai mult utopică. E altfel, în ultima vreme fostul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava a fost văzut destul de des în compania senatorului Mihai Neagu, preşedintele UNPR Suceava.

Practic, s-au întâlnit doi cameleoni din punct de vedere politic, oameni care ţin cu tot dinadinsul să prindă funcţii fără să aibă şi argumente în favoarea lor.

carcalete petru

Şi cum din partea PNL are şanse infime să fie desemnat candidat pentru funcţia de primar, sunt convins că Petru Carcalete se va reorienta rapid către alt partid care-l doreşte. Şi cum UNPR este sublim dar lipseşte cu desăvârşire la Rădăuţi, aceasta pare soluţia spre care se va îndrepta Carcalete. Tot un vid de persoane este şi la PMP, un alt partid care l-ar putea susţine şi propune candidat pe Carcalete.

Ca să fiu sincer, lui Petru Carcalete a început să-i placă bătaia. Altfel nu-mi explic pentru ce se aruncă din nou în lupta electorală pentru şefia administraţiei locale rădăuţene. Până acum are la activ trei înfrângeri, în 2004, 2008 şi 2012, iar ultima bătaie a luat-o candidând pe listele USL, într-un moment în care dacă unui porc i se lega la gât o fundiţă cu eticheta acestei alianţe politice ar fi câştigat la pas alegerile, locale sau parlamentare.

Din punctul meu de vedere, Petru Carcalete va fi monedă de schimb în cadrul partidului şi asta pentru că jocurile de interese în noul PNL sunt uriaşe. Iar orice pion poate fi sacrificat în interesul regelui. Oricând şi fără remuşcări.