Brigada Diverse

Găozarii de la asigurări şi din Parlament

Asigurarea unei locuinţe a devenit obligatorie, iar cei care nu încheie un astfel de document riscă să fie amendaţi.

Este o măsură corectă, pentru că în acest fel statul nu mai trebuie să scoată de la puşculiţă bani când apar catastrofe naturale, această sarcină revenindu-i asiguratorului.

Totul este doar teoretic, pentru că mii de case din judeţul Suceava, iar la nivel naţional cifra trebuie înmulţită probabil de vreo 30 de ori, nu sunt asigurate nicăieri şi nici nu vor fi asigurate. Credeţi că acele magherniţe ale ţiganilor au fost asigurate, de vreme ce nici măcar nu sunt construite legal. Bine, situaţia este similară şi pentru alţi oameni care trăiesc de azi pe mâine şi numai grija asigurării locuinţei nu o au.

Ei bine, la ce s-au gândit nişte nemernici de parlamentari, fireşte la presiunea firmelor de asigurare? Să dea o lege prin care să oblige tot poporul să se asigure. Adică şi pe cei care încheie asigurări facultative. E încă o dovadă că parlamentarii noştri lucrează pentru a servi interesele altora, mai puţin ale celor pe care trebuie să-i reprezinte. 

locuinta

Din punctul meu de vedere este o altă golănie fără margini. Orice om normal care-şi încheie o asigurare facultativă prevede în ea toate riscurile, inclusiv cele pentru dezastre naturale. Cu alte cuvinte, o persoană care are o proprietate serioasă va plăti sute sau chiar mii de euro pentru a fi sigur că nu rămâne cu ochii în soare în cazul unui eveniment nefericit.

Ori, ce au făcut găozarii din Parlament şi de la asigurări: te obligă să închei şi poliţa obligatorie de 20 de euro dacă vrei o poliţă facultativă, fără a conta suma asigurată. Adică dă omul 500 de euro să-şi asigure casa şi vin nemernicii şi-ţi mai cer încă 20 de euro. Iar de o săptămână e literă de lege, pentru că dacă nu plăteşti poliţa obligatorie nu o poţi încheia nici pe cea facultativă.

Cu asigurarea obligatorie primeşti până în 20.000 de euro pentru evenimentele cuprinse la capitolul dezastre naturale, iar într-un asemenea caz diferenţa este asigurată prin asigurarea facultativă. De ce era nevoie de aşa ceva, când eu asigurat mă acopăr total prin poliţa facultativă? Pentru a mai mulge nişte bani fără rost de la oameni. Ca să fim umiliţi o dată în plus de corporaţiile care au pus stăpânire pe România. Mai pe scurt, pentru că suntem slugile altora.

Articole asemănătoare

2 Comentarii

  1. …mai precis, pentru ca, suntem sclavii altora pe plantația noastră. Plantație pe care am instrainat-o, parcelata foarte exact, către fostele mari imperii. Ce nu s-a reușit în sute de ani, cu arma în mana, s-a reușit in ultimii ani, prin cotropire economica. Iubim asuprirea si jugul străin. Toți dregătorii actuali, bojogari moderni, pentru a pune mana pe coroana, au plătit biruri grele din avuția nației: energia, resursele, sistemul financiar-bancar, asigurarile, etc. Acum, rămânem sa muncim ca niște robi lipsiți de drepturi…pe plantația noastră, nu a lor! Ciudat, nu?

  2. E foarte ușor sa captezi atenția cuiva făcând ceva rău, ceva ce n-a mai făcut nimeni…

Back to top button