Shares

Direcţia pentru Cultură şi Culte Suceava se pregăteşte să intre într-o nouă eră. După 7 ani de conducere „discretă”, ca să nu o numesc altfel, pe care instituţia a avut-o sub „domnia” lui Aurel Buzincu, se preconizează o schimbare.

La şefia acestei instituţii urmează să ajungă Carmen Agoutin, susţinută pentru această funcţie de conducerea PSD Suceava.

Deocamdată, totul este la stadiul de intenţie, handicapul urmaşului lui Buzincu fiind acela că nu are calitatea de funcţionar public. Iar în lipsa acestui „argument” nu poate ajunge director al Direcţiei pentru Cultură şi Culte Suceava.

Pentru Carmen Agoutin această funcţie ar fi palidă consolare pentru munca depusă în PSD Suceava de-a lungul vremii. Ultimii 15 ani din viaţa ei s-au confundat cu acest partid, şi nu oricum, ci printr-o implicare serioasă. Din 1997 deţine funcţia de şef al organizaţiei de femei a social-democraţilor, iar începând cu anul 2000 face parte din rândul consilierilor judeţeni, mandat pe care şi l-a reînnoit în luna iunie a acestui an.

Cât despre Aurel Buzincu, ar fi timpul unei retrageri pentru că în timpul mandatelor sale Direcţia pentru Cultură şi Culte a fost sublimă dar a lipsit cu desăvârşire. Şi dacă aveţi argumente că nu am dreptate, vă rog să mă combateţi, domnule Buzincu.