Shares

Liberalii suceveni sunt sabotaţi. Dar nu de PDL sau PSD, ci chiar de şefii lor de la Bucureşti.

Stabilirea candidaturilor pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie a coincis cu o adevărată lovitură de măciucă aplicată organizaţiei judeţene a PNL Suceava.

Din cele şase colegii pe care le-a primit pentru alegerile parlamentare din judeţ, PNL Suceava va avea doar doi candidaţi. Adică 33% dintre membri de partid se vor prezenta în faţa electoratului pentru a fi validaţi. Este vorba de Alexandru Băişanu, preşedintele liberalilor suceveni, şi Constantin Galan, de la Rădăuţi.

Ar mai fi un sucevean care apare candidat din partea PNL şi care este de loc din Suceava. Mă refer la Dumitru Pardău, numai că acesta este mai degrabă un oportunist decât un liberal convins.

În rest, doar plevuşcă, carne de tun pentru adversari. În două colegii vor candida reprezentanţi ai Partidului Conservator, oameni care nici măcar nu sunt de prin zonă, ci au fost aduşi aici de dragul turnătorului Felix Voiculescu, iar într-un al treilea colegiu îşi va încerca norocul preşedintele pe ţară al tineretului liberal, un alt personaj care nu spune nimic sucevenilor.

Au fost decizii pe care le-a luat conducerea centrală a PNL, de Crin Antonescu şi acoliţii săi, iar consecinţa poate fi ghicită fără prea multă trudă: pierderea alegerilor pe colegiile respective.

Vorba unui liberal cu state vechi de plată în partid: ce nu au reuşit cei de la PDL în patru ani de guvernare a reuşit Antonescu în doar câteva zile, şi anume să bage dihonia şi sămânţa scandalului.