Brigada Diverse

Carmen Veronica Steiciuc, un nabab călare pe banul public

În municipiul Suceava există un teatru. Ce-i drept, mai mult cu numele în momentul de faţă.

Dar există, iar banii alocaţi de la bugetul local pentru instituţia care se numeşte Teatrul Municipal „Matei Vişniec” sunt mărturie în acest sens.

Din când în când, această instituţie condusă de Carmen Veronica Steiciuc organizează şi niscai evenimente. Până aici toate bune şi frumoase, numai că de cele mai multe ori presa află din alte surse despre aceste evenimente şi nu de la organizatori, aşa cum ar fi normal.

Poate o fi ceva exclusivist, un nou model de a cheltui banul public brevetat de Carmen Veronica Steiciuc şi de care eu nu am auzit. Dar până şi evenimentele exclusiviste trebuie promovate, iar presa este unul dintre mijloacele la care se apelează de obicei în astfel de situaţii.

Mâine după-amiază, în clădirea fostului cinema Modern, denumit mai nou Centrul Cultural Bucovina are loc un eveniment extrem de important. Actorul Ion Caramitru îi va înmâna maestrului Matei Vişniec premiul UNITER. După cum spuneam, este un eveniment rar pentru un oraş prăfuit aşa cum poate fi descrisă Suceava.

Carmen Veronica Steiciuc

Nu suficient de important şi pentru Carmen Veronica Steiciuc, directorul Teatrului Municipal „Matei Vişniec”, pentru a invita presa, sau o parte din ceea ce înseamnă mass-media în Suceava.

Este ruşinos pentru o instituţie care funcţionează strict din banul public că s-a ajuns la acest blocaj. Poate în ceasul al 12-lea Carmen Veronica Steiciuc îşi va revizui atitudinea. Nu de alta, dar cei care au de pierdut sunt doar sucevenii. Iar dacă vrei să formezi un public pentru teatru nu o faci din spatele cortinei şi doar cu o mână de apropiaţi.

După cum spuneam, această lipsă de transparenţă nu este doar o chestiune de moment. La fel s-a întâmplat şi la deschiderea teatrului, s-a repetat apoi şi la piesa „Angajare de clovn” pe scena de la Modern, dar şi la recentul festival de teatru pentru tineret, dar şi la „Zilele Matei Vişniec” care sunt în derulare acum în luna mai.

Toate acestea mă fac să cred că doamna Carmen Veronica Steiciuc ori este supărată pe presa suceveană, ori nu vrea să promoveze activitatea instituţiei pe care o conduce, ori nu are ce căuta acolo. Nu ştiu care variantă este cea corectă, dar când cheltui sume uriaşe de bani de la bugetul local trebuie să-ţi asumi şi ceva responsabilităţi.

Pentru ştiinţa sucevenilor, numai pentru „Zilele Matei Vişniec” Primăria Suceava a alocat suma de 30.000 de lei, iar bugetul pentru anul în curs al Teatrului Municipal „Matei Vişniec” este de 1.700.000 de lei, care poate fi suplimentat. 

Articole asemănătoare

Un Comentariu

  1. Proiect suceava capitala culturala – firma genesis administrator bores radu – rotary
    Teatrul matei visniec – carmen steiciuc – rotary
    Oficiu cadastru si pub imobiliara – mocanu – rotary
    Etc etc …

Back to top button