Shares

De ceva timp circulă o legendă potrivit căreia comisarul-şef Nelu Fediuc a decis să colaboreze cu procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

În acest sens, ofiţerul ar fi cerut să i se facă o nouă percheziţie domiciliară, de unde a fost ridicat un carneţel.

Nu pare a fi un simplu carneţel, pentru că acolo ar apărea un şir întreg de nume, oameni cărora Nelu Fediuc le-a făcut diferite favoruri de-a lungul anilor, potrivit unor surse inclusiv cu sume bani. Şi totul pentru a-şi conserva funcţia şi privilegiile de la Siret, acolo unde la un moment dat părea de neclintit.

Supărarea fostului şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret ar fi plecat de la faptul că s-a simţit trădat de cei care până mai ieri îi cântau în strună şi îl sprijineau.

Mai exact, Nelu Fediuc s-ar fi aşteptat ca oamenii care l-au susţinut, şi mă refer la oameni cu greutate de la Bucureşti, din ministerul de resort şi din Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, să intervină acum pe lângă procurorii DNA Suceava pentru a-l face scăpat.

comisarul şef Nelu Fediuc

Se ştie că poliţiştii sunt printre primii care cedează cu ocazia anchetelor, mai ales când ajung în spatele gratiilor, iar trei luni de arest preventiv nu sunt chiar nimic pentru fostul tartor de la Siret.

Ipoteza acestui carneţel nu pare chiar o utopie, pentru că se ştie, conform legilor penale din România, dacă ajuţi la descoperirea unor fapte necunoscute ai parte de clemenţă şi primeşti reduceri de pedeapsă.

Ori, tocmai din acest considerent este posibil ca Nelu Fediuc să-şi fi dat în vileag foştii colaboratori, simţindu-se abandondat şi trădat de aceştia.

Dacă această informaţie se va confirma, multe capete vor cădea, persoane importante, unele dintre ele ieşite din sistem, dar care au încă o mare notorietate.