Brigada Diverse

Ce aşteaptă oamenii Guvernului de la Suceava?

Dimineaţă mă gândeam să scriu despre asemănările izbitoare dintre Victor Ponta şi Nicolae Ceauşescu.

Gestul premierului de a demisiona cu întreg Guvernul mă face să-mi remodelez materialul, dar tot am să vorbesc şi despre acest Ponta-Ceauşescu al zilelor noastre.

Cei mai tineri poate nu-şi aduc aminte, dar în decembrie 1989, după ce manifestaţia de susţinere a dictatorului Nicolae Ceauşescu s-a întors împotriva sa, prima măsură a fost demiterea ministrului Apărării Naţionale, Nicolae Milea. Ulterior, acesta a murit în condiţii neelucidate, s-a sinucis ori a fost ucis. Milea era cel care comandase şi coordonase reprimarea Revoluţiei de la Timişoara, fireşte sub oblăduirea lui Ceauşescu.

Aseară, Victor Ponta a ieşit într-o conferinţă de presă şi l-a demis pe şeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, sincer nu-i ştiu numele şi nici nu cred că asta contează. Omul se făcea vinovat că nu ar fi luat măsuri pentru a preveni tragedia din clubul Colectiv. Măsura nu a făcut decât să înfurie şi mai mult populaţia, iar 30.000 de oameni au ieşit pe străzile Bucureştiului şi au cerut demisia lui Victor Ponta, Gabriel Oprea şi a sinistrului personaj numit Piedone.

victor ponta

În ceasul al 12-lea, presaţi din toate direcţiile, dar şi cu teama de a nu inflama şi mai mult spiritele, Victor Ponta a făcut pasul înapoi. El şi întreg Guvernul.

Dar, ca şi în cazul lui Nicolae Ceauşescu nu cred că lucrurile se vor opri aici. Oamenii vor dreptate, iar aceste demisii sunt doar un prim pas. Dreptatea înseamnă oameni traşi la răspundere pentru cei 32 de morţi de până acum, ani grei de puşcărie nu doar pentru patronii clubului unde s-a petrecut tragedia, ci şi pentru reprezentanţi ai ISU Bucureşti, Primăria Sectorului 4, Piedone însuşi, dar şi alţii care nu şi-au făcut bine treaba.

Iar curentul schimbării şi asumării răspunderii trebuie să se propage urgent şi în teritoriu. Ce dracu mai aşteaptă prefectul Constantin Harasim? Băi lipsitule de coloană vertebrală. Ţi-a plecat Guvernul cu care erai la putere, ai onoarea şi pleacă şi tu!

Iar pe lângă nea Titi Harasim mai sunt şi alţii care se agaţă cu disperare de putere la Suceava. Cu toţii trebuie să-şi depună demisiile. Fraţilor, aţi venit împreună cu Ponta sau sub oblăduirea lui, nu-l părăsiţi acum. Vă invit să-i fiţi solidari. 

Articole asemănătoare

Back to top button