Shares

Solicit în mod public şi tranşant demisia primarului Ion Lungu. Din punctul meu de vedere, actualul primar nu mai reprezintă interesele oraşului, ci îşi urmăreşte doar propriile interese.

Şi pentru că tot îi solicit demisia, am să şi dezvolt câteva dintre motivele pentru care nu mai are ce căuta în această funcţie.

În primul rând s-a jucat zilnic cu vieţile a mii de oameni în beţia nebună electorală în care se află de vreo 12 ani. Mă refer aici la Bazarul care a funcţionat fără autorizaţie de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava şi în care s-au aflat zi de zi, an de an, oameni nevinovaţi care îşi puteau găsi sfârşitul în orice clipă.

Cu aceeaşi sfidare pe care o afişează de ani de zile, în conferinţa de presă de ieri, luat la întrebări despre modul în care a investit 3 milioane de euro în modenrizarea Bazarului fără a avea avizele necesare de la ISU, Ion Lungu i-a acuzat perfid pe ziarişti că sunt în campanie electorală. Cu alte cuvinte, proşti sunt ăia care doresc respectarea legii şi nu primarele care este.

ion lungu

Acelaşi Ion Lungu a creat în jurul său un sistem cu adevărat mafiot, care a făcut ca în cei 11 ani şi ceva de mandat să nu rămână aproape nici un petec de teren care să nu fie dat în condiţii ciudate către diferite persoane.

Tot actualul primar este vinovat de decesul Termica, societate la care în vremurile bune poza ca un salvator, un guru şi un destoinic conducător, pentru ca în momentul intrării în insolvenţă să spună nonşalant: „Termica are conducere”.

 

În plus, a fugit de la un partid la altul, de la PNL la PDL, apoi s-a dat independent şi a pozat cu Victor Ponta pe banerele din Suceava, nu aţi uitat asta, nu?, iar acum pupă poala lui Băsescu în speranţa ca va candida din partea PMP pentru un nou mandat de primar în municipiul Suceava.

Simţindu-se cu musca pe căciulă s-a descotorosit de aproape toate bunurile pe care le avea, terenuri, case şi maşini, pe care le-a donat propriilor copii. O manevră care denotă frică pentru ceea ce ar putea veni, pentru consecinţele anilor petrecuţi în fruntea Primăriei Suceava.

Nu în ultimul rând, în mod sfidător şi-a ajutat fiul să devină cel mai mare om de afaceri din oraş, iar la locuinţa de la Salcea şi-a ridicat o piscină de zeci de mii de euro.

Pentru toate acestea, primarul Ion Lungu trebuie să plece. Poate că diseară, când sucevenii vor ieşi în stradă, la ora 18.00, se va vorbi şi despre asta. Voi fi şi eu acolo.