Brigada Diverse

Ce urmăreşte Orest Onofrei?

Orest Onofrei, al doilea om din PD-L Suceava şi secretarul Senatului României, sare la muzică. Adică la oamenii cu care se află la guvernare de un timp mai lung sau mai scurt.

Cel puţin aşa vrea să dea senzaţia Orest Onofrei, un tip pe care îl pot suspecta de multe lucruri, mai puţin de prostie. Ultima sa ieşire, prin care aparent şi-a pus partidul în cap, ascunde totuşi aspecte ciudate.

În mod firesc, o afirmaţie potrivit căreia partidul care te-a propulsat într-o funcţie importantă în Parlamentul României dă rateuri la vârf nu poate decât să-ţi aducă sancţiuni. „Este evident faptul că PD-L dă semne că nu este condus şi că riscul ca fiecare să facă ce crede că e mai bine este mare, ceea ce se va transforma foarte repede, în aceste condiţii, în fiecare face ce-l duce capul”, a fost declaraţie surprinzătoare şi nu prea a secretarului Senatului României.

Nu s-a întâmplat şi nu cred că se va întâmpla ca Onofrei să aibă vreo problemă pe linie de partid.

De ce? Simplu. Pentru că lucrează pe aripa Flutur. Adică în gruparea care încearcă să se descotorosească de vechii PD-işti, în frunte cu Blaga, Videanu şi Berceanu, şi să le paseze toate nenorocirile guvernării actuale. Seamănă cu mersul pe aţă, dar Orest Onofrei şi ceilalţi din gruparea Udrea-Băsescu-Flutur ştiu că este singura lor şansă pentru a nu rămâne de căruţă în 2012, sau mai devreme, după cum or fi timpurile. De altfel, declaraţiile lui Onofrei se înscriu pe aceeaşi linie promovată de Elena Udrea când a cerut decapitarea cabinetului Boc, iar iubirea între cele două grupări pare să-şi trăiască ultimele momente de dinainte de furtună.

Ştiţi ce a mai spus Orest Onofrei? Cică pentru PD-L există pericolul să amestece viaţa de partid cu administraţia. Mă mir că prim-vicepreşdintele PD-L Suceava a aflat abia acum că acest fenomen se întâmplă de 20 de ani în România şi, cu siguranţă, se va întâmpla şi în următorii 50 de ani. De fapt, nu mă mir, pentru că Orest Onofrei nu a vorbit doar să se afle în treabă ca un novice, ci pentru a transmite un mesaj către electorat. Ca la vânătoare, punct ochit, punct lovit.

Toate aceste declaraţii, şi altele care vor veni, arată că Orest Onofrei, Gheorghe Flutur şi ceilalţi democrat-liberali se pregătesc temeinic. Pentru un nou episod „lupii tineri” sau pentru revenirea în PNL. Sau, poate pentru altceva. Sincer să fiu, eu cred în prima variantă, mai ales că au în spate şi experienţa lui Băsescu.

Articole asemănătoare

11 Comentarii

 1. Orest Onofrei tocmai l-a executat pe Boc,apasand pe tragaciul unei pusti tinuta in mana de Udrea,la comanda Comandantului de Nava. Toate astea se vor schimba cand Comandant = Condamnat

 2. Orest Onofrei este un cufurit care nu a realizat nimic pe unde s-a perindat. Mănâncă doar căcat aiurea. Dacă el nu a reuşit să ajungă ministru în niciunul dintre guvernele Boc, unde au ajuns toate cozile de topor şi toate deşeurile umane ale portocaliilor, vă daţi seama câte parale face acest bătrân gargaragiu cu umor de closet subteran.

 3. He,he! Nu ai habar ce sfori trage paiaţa,Don Quijote de la Mangla ! Cu graiul lui cu-ndemnuri pentru vite (cai) el a gasit cuvinte potrivite,asa ca unii aducatori de lumina,nu-s de ce ,asculta de el ca dobitocul de stăpân.

  1. Scuze,la adunarea de partid sau la adunarea de penticostali ? Sau ce-or fi ei ,acolo,in cultul lor. Lor nu le aduce lumina de la Ierusalim Flutur? (Intrebarea este retorica)

 4. nenea orest onofrei umbla dupa lucrari pe bani publici pentru el si firmele pretenilor sai, ca cele doua prostituate „botosanene” pinse de gabori pe bulevardele sucevei, dupa bpoola…..

 5. De unde ai scos Sandrinio superaprecierile pentru acest personaj de cacat? Baiatul asta, care a fost si prefect, daca va mai amintiti, s a remarcat only (in afara de tradarea PNL-PDL) printr o serie de observatii stupide si luari de pozitie asa zis curajoase(pentru fraieri) in cadrul unor spatii pe care voi, presa, i le oferiti constant si absolut nejustificat. N am inteles de unde pana cand este mare prieten cu Flutur(nu ca l as stima foarte mult pe acesta dar pe cei doi ii despart cateva generatii de IQ uri). Datorita voua, presa, omul a ajuns sa se creada un fel de Mesia al vietii politice locale. Daca as mai adauga aici ca se crede posesorul unui fin simt al umorului n as face decat sa completez imaginea unui asa zis politician care are deja in spate ani buni de zero realizari dar despre care pun pariu ca va reusi cumva sa fie votat si in 2012.

 6. Nu-l subestimati! In cercuri avizate se stie ca Flutur este interfata,facatorul de imagine; marele sforar ( de ce credeti ca are nevoie de un IQ mare? Astia cu IQ mare sunt la adversari si pot fi cumparati,nu?) este Orest ,aducatorul de comenzi,de contracte,de filiere,de voturi neoprotestante,cheia de bolta a Cupolei…
  D-l Flutur se poate imbraca national,se poate deplasa la Ierusalim,poate tine discursuri mobilizatoare,asta este job-ul lui,pentru decizie trebe consultati Orest si Ionuţ – stim noi care.
  Intrebarea este: ce se va intampla cand ,de sub acoperisul lor,procororii vor face Marea Insurectie Antifluturista si Antipedelista ? Caci semnele Apocalipsei sunt aproape…
  Scuzati accentele mistice,e doar de efect.

 7. Da Doamne si o Apocalipsa Judiciara!(fie mi iertata combinatia lexicala). Nu stiu insa cine si va asuma rolul Fiarei.

Back to top button