Shares

Nu mă dau în vânt după parlamentarii suceveni, dar Sanda Maria Ardeleanu începe să-mi provoace de-a dreptul repulsie. Astăzi, am accesat blogul deputatului PD-L şi pot spune că rar mi-a fost dat să văd o lipsă de realism mai mare, asta ca să nu o numesc făţărnicie.

Fiţi atenţi ce spune Sanda Maria Ardeleanu: „Zi fastă în calendarul toamnei. Zi de sărbătoare în calendarul şcolar: astăzi (n.a. – ieri, 13 septembrie), şcolile îşi redeschid cursurile. GAUDEAMUS! În judeţul nostru, în cele 920 de unităţi de profil, vor învăţa, în acest an, aprox. 100.000 de elevi (şi 25.000 de prichindei…preşcolari). Zi bucuroasă, aşadar, în viaţa copiilor, părinţilor şi a slujitorilor devotaţi ai catedrei (…) Luni, 13 septembrie – zi, vrem nu vrem, memorabilă în viaţa fiecărui român. Într-un fel sau altul toţi – elevi, părinţi, profesori…bunici şi străbunici! – ne vedem obligaţi a lua cu bucurie act de notabilul eveniment: ŞCOALA, ca o primăvară a speranţei într-un viitor bun, început de toamnă 2010!”.

Întâmplător, dar pur întâmplător, am discutat şi eu zilele acestea cu mai mulţi dascăli, elevi sau părinţi. Nu am văzut optimism pe nicăieri, cu atât mai puţin în rândul cadrelor didactice care nu ştiu ce le va aduce noul an şcolar, în afara amputărilor de salarii deja intrate în vigoare. Oare, deputatul Sanda Maria Ardeleanu trăieşte din amintiri? Sau poate refuză să vadă revolta oamenilor din sistemul educaţional la adresa partidului pe care-l reprezintă în Parlamentul României.

Sanda Maria Ardeleanu a ridicat ştacheta ridicolului pe culmi universitare. Dar, este loc şi de mai mult.