Shares

Suceava este în mileniul trei. Cel puţin pe hârtie, pentru că realitatea din teren este cu totul şi cu totul alta.

În această zi de 7 martie 2018, centrul municipiului Suceava se poate spune că este o adevărată cocină de porci.

În spatele Halei Centrale, aşa cum este cunoscută clădirea din vecinătatea parcării din centru, gunoaiele aruncate în containerele amplasate acolo de firma Florconstruct au aterizat în mare parte pe zăpadă. Şi cum în ultima perioadă s-a încălzit, peturile, hârtiile, pungile sau resturile alimentare s-au amestecat cu zăpada topită şi au dat naştere unui „covor asfaltic” viu colorat.

cosuri gunoi centru1

Şi e o zonă prin care circulă zilnic cel puţin câteva sute de oameni, dacă nu chiar mii. Dar ce mai contează imaginea vizuală a oraşului, când în birourile de la Primăria Suceava e curat şi călduţ?

Probabil că asta înseamnă pentru unele persoane din conducerea administraţiei publice locale ideea de curăţenie, de salubrizare în oraş.

Nu ştiu care sunt termenii relaţiei dintre Primăria Suceava şi Florconstruct, dar cred că din partea primilor avem de-a face cu o nepăsare vecină cu nesimţirea.

cosuri gunoi centru2

Mie nu-mi place deloc cum este gospodărit oraşul. Poate că e doar o opinie personală care nu are şi acoperire în realitate. Cred, totuşi, că încă văd bine.

Iar fotografiile de astăzi din centrul oraşului, cu acel gunoi „asfaltat” spun mai multe decât aş putea eu să o fac într-o mie de cuvinte.